Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.236
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.236
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Bu Stablcoin’e Soruşturma Açtı!

sec paypal

SEC, PayPal’ın ABD dolarına sabitlenmiş Stablecoin’i olan PYUSD ile ilgili ödeme hizmetiyle ilgili yasal bir sürece girdi.


PayPal, Ağustos ayında kendi Stablecoin’ini tanıttıktan sonra ödemeler ve transferlerde dijital para birimlerini kullanmaya başlayan ilk büyük fintech şirketi olmuştu.

PayPal şirketi tarafından yapılan resmi açıklamasında, şirketin PYUSD adlı sabit kripto para birimiyle ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) mahkeme celbi aldığını kamuoyuna duyurdu.

SEC,
PayPal’ın yeni ödeme aracıyla ilgili detaylı bilgi talep ederken, şirket yetkilileri düzenleyici kurumla iş birliğine açık olduklarını açıkça belirtti.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin en kıdemli Demokrat Temsilcisi Maxine Waters (D-Calif.) gibi bazı üyeler, bir Stablecoin tasarısının büyük teknolojinin kripto endüstrisinin bu sektörüne sahip çıkmasına izin vereceğini söyledi. PayPal’ın ortaya çıkışı bu olasılığın canlı bir örneğini sundu.

Yaşanılan bu durum sonucunda, SEC’nin geleneksel finans kuruluşlarının kripto para alanında genişlemesine karşı sıkı duruşunu koruduğu şeklinde değerlendirildi ve kripto topluluğunda büyük bir tepkiye neden oldu.


Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir