Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.272
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.272
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ProShares’dan Ethereum Vadeli İşlem ETF’sini Başlattı

ProShares

ProShares’dan Ethereum vadeli işlemleri için başlatılan düşüş yönlü bir bakış açısına sahip olmalarına olanak tanıyan ilk borsa yatırım fonunu (ETF) kullanıma sunduğunu söyledi. Yapılan konuşma 2 Kasım perşembe günü yapıldı. ProShares tarafından oluşturulan stratejide Short Ether pozisyonu, Standart & Poor’s CME Ether Vadeli İşlemler Endeksi’nin günlük performansının tersini sunmak üzere tasarlanmıştır. Yani daha düz mantıkla anlatacak olursak, endeksin %1 düşmesi durumunda ETF %1 getiri sağlamaya çalışacaktır.

ProShares'dan Ethereum Vadeli İşlemleri

Diğer kripto para birimi ETF’leri gibi, yeni ürün de tokenın spot fiyatından ziyade Ethereum üzerindeki vadeli işlem sözleşmelerine bağlıdır. Hepimiz de farkında olacağız ki piyasa hala ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin ETF’lerini tespit edip kabul etmesi konusunda yeşil ışık yakmasını bekliyoruz.

ProShares tarafından sunulan ilk Ether ETF’i ekim ayının başlarında dokuz yeni araçtan üçünü piyasaya sürülmesiyle ilk defa grup olarak tanıtıldı.

ProShares Ether Stratejisi ETF’si yalnızca Ether’e erişim imkanı sunar; diğer ikisi Ethereum ve Bitcoin’e maruz kalmayı birleştirir.

ETF Bekleneni Karşıladı Mı?

Yeni ether vadeli işlem ETF’lerinin en büyüğü, varlıkları 10 milyon doların altında bulunuyor, bu da ilk çıkışın bekleneni vermediğini gösteriyor. ProShares Bitcoin Strateji ETF’nin ise ilk günlerde yaklaşık 1 milyar dolarlık varlık çekmesine kıyasla oldukça mütevazı bir başlangıç yaptığı görülüyor. ProShares CEO’su Michael Sapir, ters ether ETF’sinin, “etkili bir şekilde kısa pozisyon almanın zahmetli ve maliyetli olabilen bir süreç olduğu sorununu ele almak üzere tasarlandığını” vurguladı.

VettaFi’deki sektör ve endüstri araştırmalarının başkanı Roxana Islam, piyasanın spot tabanlı kripto para ETF’lerinin son SEC onayını beklerken, ProShares’un ters ether ürününün başlatılmasının doğru bir hamle olduğunu belirtti. “Böyle bir ters strateji, kolayca spot ürünü ile değiştirilemez veya yerine konamaz” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir