Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.846
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.846
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

XRP, Gürcistanın Dijital Lari Projesine Ortak Oldu?

Ripple XRP

Ripple XRP, Gürcistan Ulusal Bankası’nın Dijital GEL (Lari) Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) pilot projesinin resmi teknoloji ortağı olarak ilan edilmesiyle önemli bir gelişme elde etti. Bu duyuru bugün yayınlanan bir basın açıklamasıyla yapıldı. Seçim süreci iki aşamadan oluşuyordu. İlk aşamada kısa listeye giren adayların bir Proje Yürütme Planı (PEP) sunmaları gerekiyordu ve ikinci aşama teknolojik çözümlerini sergilemeyi içeriyordu.

Gürcistan Ulusal Bankası’ndan oluşan iç ve dış uzmanlardan oluşan bir komite, Ripple’ın projenin amaçlarını ve kullanım durumlarını anlaması, projenin başarısına olan bağlılığı, net proje geliştirme yol haritası, tutarlı kullanım senaryolarına dayalı kademeli dağıtım yaklaşımı ve en iyi iş sürekliliği uygulamaları nedeniyle seçildi.

Ripple XRP, finans kurumlarına blockchain teknolojisini entegre etmelerine ve dijital varlıkları oluşturmalarına yardımcı olan sınır ötesi ödeme ağıyla tanınıyor. Şirketin CBDC platformu, merkez bankalarına, finans kurumlarına ve hükümetlere kapsamlı uçtan uca çözümler sunmasıyla biliniyor. Şu anda Ripple, dünya genelinde çeşitli hükümetler ve merkez bankaları ile beş pilot program yürütüyor.

Dikkatinizi çekebilir: Osmosis Teknik Analizi

Gürcistan Ulusal Bankası Başkan Vekili Natia Turnava, Ripple’ın Dijital Lari (GEL) pilot projesi için resmi teknoloji ortağı olarak seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ripple’ı teknik mükemmelliği ve ekip uzmanlığı için övdü.

Ripple Merkez Bankası İlişkileri Başkan Yardımcısı James Wallis, ekonominin dijital çağa geçiş potansiyelini keşfetme konusundaki küresel liderliği nedeniyle Gürcistan Ulusal Bankası’nı övdü. NBG ile işbirliğinin Ripple’ın inovasyonu ve verimliliği artırma konusundaki kararlılığını vurguladı. Sonraki adımlar, projeyi yürütmek için merkez bankası ve Ripple arasında işbirliği yapmayı ve aşamalı bir uygulama planını içeriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir