Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.181
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.181
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin Ethereum Opsiyonlarında Tarihi Yükseliş!

Bitcoin Ethereum Opsiyonlarında Tarihi Yükseliş! Önde gelen opsiyon borsası Deribit‘te aktif olarak işlem gören Bitcoin ve Ether opsiyon sözleşmelerinde kilitlenen dolar değerini temsil eden tahmini toplam açık faiz, 20.64 milyar doları aştı.

Bu rakam, Bitcoin’in olağanüstü 66.000 dolar seviyesinde işlem gördüğü 9 Kasım 2021’deki zirveye oldukça yakın bir şekilde seyrediyor ve bu dönemdeki piyasa fiyatı olan 34.170 doların neredeyse %90 üzerinde. Başka bir deyişle, mevcut açık faiz seviyesi, 2021 Kasım’ındaki seviyeyi önemli ölçüde aşıyor.

Deribit’in CCO’su olan Luuk Strijers:

“Bu başarı, sadece Deribit için büyük bir zaferi temsil etmekle kalmayıp aynı zamanda müşterilerimiz arasında opsiyonlara artan ilginin ve daha geniş pazar büyümesinin net bir göstergesi”

dedi. Deribit, küresel kripto opsiyon işlem hacminin %90’ını kontrol ediyor.

Opsiyonlar, temel varlığı belirli bir tarihten önce belirlenmiş bir fiyattan satın alma veya satma hakkını, zorunluluğu olmaksızın alıcıya veren türev sözleşmelerdir. Bir alım opsiyonu alıcıya satın alma hakkı verirken, bir satım opsiyonu satma hakkı sağlar. Bir alım opsiyonu alıcı, piyasada yükseliş beklentisi içindeyken, bir satım opsiyonu alıcı daha düşüşçü bir tavır sergiler.


Bu işlem artışı, yatırımcılar ve piyasa yapıcıları ile ilgili opsiyonlar piyasasındaki hareketlerin spot piyasa fiyatlarını daha fazla etkileme eğiliminde olduğu anlamına gelir. Piyasa yapıcılarının Bitcoin’de net kısa gama pozisyonu tuttukları yönünde raporlar bulunmaktadır. Bitcoin Ethereum Opsiyon Artışı piyasada en son yalan ETF haberi ile yaşanan büyük bir yükselişden de kendi nasibini aldı!

Dikkatinizi çekebilir: 9GAG’in Memecoin Projesi 24 Saatte 10 Milyon Dolar Topladı!

Bu nedenle, genel pozisyonlarını nötr bir seviyeye geri getirmek amacıyla Bitcoin’i yükseldiği sırada satın almış olabilirler, bu da fiyat rallisini hızlandırmış olabilir. BTC, son iki haftada değerini 27.000 dolardan 35.000 doların üzerine taşıyarak %30 arttı. Bitcoin Ethereum Opsiyon sözleşmelerinde bu açık faiz oranının artışı

Unutulmaması gereken önemli bir nokta, bugün saat 08:00 UTC‘de Deribit’te 4.5 milyar dolarlık BTC ve ETH opsiyon sözleşmelerinin sona ereceği. Aylık ve üç aylık uzlaşmaların kripto piyasasına daha fazla volatilite enjekte etme kapasitesi olduğu bilinmektedir.

Bitcoin’deki açık faizin çoğu, BTC’nin o anki piyasa fiyatının altında olan kullanım fiyatlarına sahip opsiyonlar üzerinde yoğunlaşmıştır. Son iki hafta boyunca Bitcoin 27.000 dolardan 35.000 dolara yükselirken trader’lar çağrı opsiyonlarına büyük bir ilgi gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir