Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.035
% 2.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.035
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bloomberg Analistine Göre Bitcoin Ne durumda?

Bloomberg Analistine Göre Bitcoin

Bloomberg analisti Mike McGlone’a göre, Bitcoin önemli bir düşüş riskiyle karşı karşıya olabilir. McGlone, Bitcoin’in resesyon durumunda ciddi bir risk altında olduğunu vurguluyor. Likidite eksikliği ve küresel piyasalardaki dirençlere rağmen, McGlone, Bitcoin piyasasında durgunluk sinyalleri olduğuna inanıyor.

Ayrıca, ABD’nin yıl sonuna kadar bir resesyona gireceğine inanan isimler arasında yer alıyor. McGlone’un belirttiği üzere, Bitcoin için kritik direnç seviyesi 30.000 dolar olarak kabul ediliyor ve olası bir geri çekilme durumunda BTC’nin 10.000 dolara kadar gerileyebileceğine inanılıyor.

Bloomberg analistine göre, kripto para piyasası için en büyük tehdit, hisse senedi piyasasında yaşanabilecek olası bir düşüşün yol açacağı baskıdır. McGlone, üçüncü çeyrekte görülen düşük hacimli işlemlerin ya yukarı yönlü bir patlamaya ya da durgunluğa işaret ettiğini düşünüyor. 2023 yılında risk iştahının düşeceği beklentisiyle, bir sonraki adımın muhtemelen aşağı yönde olacağını belirtiyor.

Analiste göre, ABD ve Avrupa ekonomilerindeki zayıflık sinyalleri ile Çin’deki gayrimenkul krizinin deflasyonist etkileri göz önünde bulundurulduğunda, merkez bankalarının sıkılaştırıcı para politikasına gitmesi şaşırtıcı değil.

McGlone’a göre, gelişmiş ülkeler için resesyon riski hala masada. ABD’nin teknik olarak yılın son çeyreğinde resesyona girebileceğine inanıyor. Bu durumun hisse piyasalarını olumsuz etkileyerek satışların kripto piyasasına da yansıyabileceğini öngörüyor. McGlone, Bitcoin’in mevcut seviyelerden %60 oranında değer kaybederek 10.000 dolar seviyelerine kadar gerileyebileceğini düşünüyor.

Yukarıdaki analize göre, kripto para piyasasının seyri, hisse senedi piyasasındaki gelişmelere büyük ölçüde bağlı olabilir. McGlone’un dikkat çektiği üzere, önümüzdeki dönemde risk iştahının düşmesi bekleniyor ve bu da kripto varlıklarının değer kaybetme ihtimalini artırıyor. Özellikle ABD ve Avrupa ekonomilerindeki belirtiler, ekonomik zorlukların yaklaşabileceğine işaret ediyor. Bu senaryoda, Bitcoin’in değer kaybı yaşayarak 10.000 dolar seviyelerine kadar gerileme olasılığı da gündeme gelebilir.

Bitcoin’deki Son Durum

Bitcoin, haftaya düşüşle başlamasının ardından dün 27.200 dolar seviyelerinde bulduğu destekle şu anda 27.500 – 28.000 dolar bandında yatay hareket etmeye başladı. Daha detaylı Bitcoin analizi için buraya tıklayınız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir