Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.008
% 1.80
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.008
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Sui Vakfı, 50 Milyon Dolarlık Ekosistem Fonu Başlattı!

sui vakfı

SUI Vakfı, DeFi ekosistemini desteklemek amacıyla piyasa yapıcılardan geri alınacak 117 milyon SUI tokenini içeren 51,3 milyon dolarlık bir ekosistem fonu başlattı.

Sui blok zincirini yöneten ve geliştiren Sui Vakfı, yeni bir fon oluşturduğunu duyurdu. Bu fon, DeFi ekosistemini ve zincir içi merkezi limitli emir defteri tabanlı platformu DeepBlock’u desteklemek için ayrıldı. Vakıf, dış piyasa yapıcılardan toplam değeri 51,3 milyon dolar olan 117 milyon SUI tokenini talep edecek. Bu miktar, dolaşımdaki arzın %13,6’sına ve toplam arzın %1’ine denk gelmektedir. Söz konusu tokenler, Sui’nin ekosistemini güçlendirmek ve genişletmek amacıyla kullanılacak.

Sui Vakfı

Elde edilen ek fonlar, DeFi uygulamalarının geliştiricilerine hibeler sunarak Sui ekosistemini büyütmeyi ve zincir üstü CLOB platformu DeepBook’u desteklemeyi hedefliyor. DeepBlock, Sui ağının hızlı işlem hızını kullanarak, Nasdaq ve merkezi borsalardaki yüksek frekanslı ticaret yeteneklerini taklit etmeyi amaçlamaktadır.

Sui Vakfı’nın bir sözcüsü, Sui’nin nesne merkezli yaklaşımının, yatay ölçeklenebilirliği ve verimli zincir içi depolama kapasitesi sayesinde düşük gecikme süresi ve yüksek verim gibi avantajlar sağladığını belirtti.

Verilere göre, Sui ağı tek bir günde rekor 65,8 milyon işlem gerçekleştirmiş, bu da tarihteki diğer tüm blockchainlerin performansını aşmıştır. Sui Vakfı Genel Müdürü Greg Siourounis, tahsisin geliştiriciler ve ekosistem katılımcıları için yeni bir ivme sağlayacağını belirtti. Vakıf, Mayıs ayında ana ağ lansmanı sırasında piyasa yapıcılara yaklaşık 396 milyon tahsis etmişti, ki bu başlangıçtaki dolaşımdaki arzın %75’ini temsil etmektedir.

Şu anda Sui, DeFiLlama verilerine göre 38,2 milyon dolar değerinde varlıkla DeFi protokollerine yapılan toplam mevduat açısından en iyi blockchain’ler arasında 35. sırada yer almaktadır.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir