Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.700
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.700
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Base Ağı Kod Depolarını Açık Hale Getirdi!

Base,Coinbase Ağı,Base Airdrop,Coinbase Haberleri

Coinbase’e ait Katman 2 ağı Base, şeffaflığı artırmak ve projeyi kamunun katkılarına açmak için kod depolarını açık kaynak haline getirdi.

Yapılan açıklamaya göre, artık geliştiriciler, sözleşmeler ve diğer dağıtımlar da dahil olmak üzere çeşitli süreçleri etkinleştiren temel koda erişebilecekler.Base yaptığı açıklamada, “Çalışmalarımızı açıkça paylaşarak topluluğun ilerlememizi takip etmesini sağlıyoruz ve taahhütlerimizi yerine getirdiğimizden emin oluyoruz” dedi.

“Bu şeffaflık aynı zamanda işbirliği için bir katalizör görevi de görüyor, çünkü geliştiricilerin bilgi tabanımızdan yararlanmasına, halihazırda mevcut olanı geliştirmesine olanak tanıyor. Ayrıca, ister dokümantasyonu geliştirmek, ister gözden kaçan bir hatayı tespit etmek olsun, topluluktan değerli geri bildirimler için bir kanal sağlıyor.”

Bununla beraber Base Kıdemli Yazılım Mühendisi Anika Raghuvanshi,

“Açık kaynağı desteklemek, yılın başında test ağını duyurduğumuzdan itibaren temel ilkelerimizden biri oldu.”

“Amacımız merkezi olmayan, izinsiz ve herkese açık olmaktır. Açık kaynak OP Stack’te Optimism’e Çekirdek Geliştirici olarak katıldık ve Base’in sözleşmelerini ve ön uçlarını açık kaynak olarak kullanmak, herkese açık bir teknoloji oluşturma taahhüdümüzün bir devamıdır.”


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Akıllı Sözleşme Şeffaflığı

Base ekibi, akıllı sözleşme depolarını açık kaynak olarak kullanarak, geliştiricilere geliştirme konusunda daha fazla şeffaflık sağlamayı amaçlıyor. Tüm sözleşmeler artık GitHub’da halka açık durumda ve sözleşme dağıtımlarından yükseltmelere kadar çeşitli zincir içi eylemlere ilişkin bilgiler sunuyor.

Açık kaynak kullanımı, kripto sektöründe önemli bir kavramdır ve bu kavramın önemli bir parçasıdır. Bu işlem operasyonlar üzerinde şeffaflık sağlar ve topluluk temelli denetime izin verir, böylece güvenlik açıkları daha hızlı görülüp düzeltilebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir