Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.362
% 2.91
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.362
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Ankr Network (ANKR): Web3 Altyapı Araçları

Ankr, farklı blockchain’lerden aynı anda birden fazla tam Node (stake Node’ları veya geliştirici Node’ları) çalıştırmayı kolaylaştırır.

Ankr Network (ANKR) Nedir?

Ankr (ANKR) kripto platformu, merkeziyetsiz web’e erişimi kolaylaştıran bir dizi araca sahip. Ankr kullanıcıları, Ethereum 2.0 (Eth2) ve Binance Smart Chain (BSC) üzerinde staking yapabilir, API uç noktalarına erişebilir, özel doğrulayıcı ve geliştirici Node’ları dağıtabilir ve gelecekteki entegrasyonlar için planlar yapabilir. Ankr platformu, Web3 paydaşlarının çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan önceden oluşturulmuş altyapı sağlayarak giriş engellerini ortadan kaldırır.

Web3 Altyapısı ve Ankr Node Dağıtımı

Ankr, Ethereum, Polkadot ve diğer onlarca Layer-1 blok zincirleri gibi blok zincir tabanlı merkeziyetsiz internet platformlarının yeni neslini kapsayan Web3’e erişimi kolaylaştırmak için araçlar sağlayan bir platformdur. Her blok zincirinin temeli, merkeziyetsiz bir node ağıdır; bu ağ, merkeziyetsiz ekosistemine bir giriş görevi görür. Bu bireyler veya makineler, yerel blok zincirlerinin güvenliğini ve işlevselliğini korumaya yardımcı olmak için işlem gücü sağlarlar. Proof-of-Work (PoW) ağlarında bu, veriyi karmak suretiyle yapılır. Proof-of-Stake (PoS) ağlarında ise bu, staking veya doğrulama yoluyla gerçekleştirilir. Her iki ağ türünde de, node’lar merkeziyetsiz web ekosisteminde önemli bir rol oynar.

Ankr kripto platformu, bireylerin bir blok zincirinin node ağında yer almasını ve potansiyel olarak katılımla ilişkili ödülleri kazanmasını kolaylaştırarak, node dağıtımındaki engelleri ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Ankr’ın node dağıtım hizmetleri, belirli bir blok zincirinde çalışabilecek bir platform veya ürün oluşturmak veya aynı anda birden fazla blok zinciri ağına erişim gerektiren programlar geliştirmek isteyen Web3 kuruluşları için de faydalıdır. Ankr’ın dağıtık bilgi işlem platformu, hizmetlerin ödenmesi ve Ankr’ın kendi node ağını stake etmek için kullanılan yerel ANKR tokenı ile donatılmıştır.

Ankr Geliştirici API’leri

Bir uygulama programlama arayüzü (API), farklı yazılım platformları arasındaki iletişimi kolaylaştıran bir kod ve protokol kümesidir. Bir blok zinciri ağı üzerinde uygulama oluştururken geliştiriciler genellikle sıfırdan başlamak zorundadır. API’ler bu sorunu çözmeye yardımcı olur. Ankr kullanıcıları, her biri benzersiz işlevler sunan birden fazla blok zinciri ağıyla etkileşime giren API’lere erişebilir:

  • Binance Chain: Ankr, Binance Chain (BC) ve Binance Smart Chain (BSC) eşzamanlı erişimi kolaylaştıran ilk ve tek çözümdür. Bu entegrasyon sayesinde geliştiriciler, altta yatan altyapı konusunda endişelenmeden Binance Chain üzerinde inşa edebilirler.
  • Ethereum: Ankr, Ethereum blok zincirinde veri sorgularını ve akıllı sözleşme etkileşimlerini destekler.
  • Polkadot: Ankr aracılığıyla geliştiriciler, parachain’lerin yanı sıra Polkadot protokolü ve Substrate tabanlı blok zincirleri üzerinde inşa edebilirler.
  • EOSIO: Geliştiriciler, Ankr aracılığıyla EOSIO üzerinde inşa edebilecek ve EOSIO ekosistemine, dApp’lere ve cüzdanlara bağlanabilecekler.
  • OKExChain: Bu platform için Ankr API’si, geliştiricilere sadece token’lar değil, değeri olan her şeyin gelecekteki ticareti için inşa edilmiş bir blok zinciri ağına erişim sağlar.

Ankr, başlangıçta merkeziyetsiz bir bulut bilişim ağı (DCCN) olarak başladı, ancak daha sonra Web3’e erişimi kolaylaştıran araçlar sağlamak üzerine odaklandı. Çeşitli çözümler sunarak, platform, merkeziyetsiz ekosistemin paydaşlarını etkili bir şekilde hizmet ediyor. Genişleyen staking yetenekleri, geliştirici API entegrasyonları ve çalışmaları devam eden daha fazla düğüm dağıtımı ile Ankr, blockchain ekosisteminin çeşitli ağları arasında güçlü ara bağlantılar sağlama çalışmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir