Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.112
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.112
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

FBI Sahte Kripto İş İlanları Hakkında Uyardı!

FBI Kripto para

Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu (FBI), vatandaşlarını sahte kripto iş ilanları için uyardı.


Kripto sektörü yeni bir sektör olduğu için maalesef kötü niyetli insanlar bu sektörün yeniliğinden güç alarak sektöre yeni gelen insanları dolandırıyorlar. Sahte ön satışlar, sahte kripto paralar gibi yöntemlerin yanı sıra son zamanlarda ortaya çıkan sahte iş ilanları yöntemi yeni kullanıcılar için problemler ortaya çıkarmaya başladı.

Sahte iş ilanları, potansiyel çalışanları yabancı ülkelere çekiyor ve hemen ardından kripto para dolandırıcılığı planlarına katılmaya zorluyor. 

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ise bu durumun yaşanmaması için vatandaşlarını son zamanlarda sektörde sıkça rastlanan dolandırıcılık yöntemi konusunda uyardı. 

22 Mayıs’ta yayınlanan bir uyarıya göre FBI, ABD vatandaşlarının yurt dışında yaşayan veya seyahat eden bireylerin, işçi kaçakçılığıyla bağlantılı sahte iş ilanlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Yayınlanan ilana göre, dolandırıcılığın kurbanları” kendi iradeleri dışında tutulmuş, korkutulmuş ve uluslar arası kripto para yatırımı dolandırıcılığı planları yapmaya zorlanmıştır.”

Dolandırıcılar seçtiği kurbanlarını öncelikle Asya’da hedef alındığını ve teknik destek,çağrı merkezi müşteri hizmetleri ve güzellik salonu çalışanları dahil olmak üzere çok çeşitli fırsatlar sunulduğunu söyleyerek ağına düşüyor. Fakat mağdurlar, yabancı bir ülkeye gittiklerinde, dolandırıcılar kripto para yatırım planları yapmaya zorlanıyor.

FBI ise bu tür dolandırıcılık mağdurlarından önce çıkmalarını ve çevrimiçi bir platform aracılığıyla yaşadıkları sorunları bildirmelerini istedi. Özellikle son yıllarda FBI kripto para dolandırıcılığı ve kripto ile ilgili olayları içeren çok sayıda vakaya karıştı. 

Son olarak, 1 Mayıs tarihinde FBI Detroid Saha Ofisi, Ukrayna Ulusal Polisi ile birlikte “koordineli ve mahkemelerce yetkilendirilmiş bir faaliyet yürüttü” ve bu da dokuz kripto para biriminin değişim hizmetinin alan adlarının kapatılması ve ele geçirilmesiyle sonuçlandı.

Alan adlarının servislerinin siber suçlara yardım edildiği iddia ediliyor. Firmalar arasında  24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, trust-exchange.org yer aldı.

30 Nisan’da güvenlik ve denetim firması CertiK, 103,7 milyon dolarlık bir kaybı ortaya çıkardı. Nisan ayının kripto istismarları ve dolandırıcıları hakkında bir özet çıkardı. Yayınlanan özet içerisinde bahsedilen bilgiye göre Nisan ayında kaybedilen miktar 2023 yılında şimdiye kadar istismar edilen tüm kripto para birimlerinin yarısıydı.

Aynı dönemde, önde gelen YouTuber DidYouKnowGaming, XRP Coin dolandırıcılığını teşvik eden devam eden bir saldırının kurbanı oldu.

Sonuç Olarak;

Bu tür haberler, kripto para dolandırıcılığına ilişkin artan bir endişenin bir yansımasıdır. Kripto sektörü hızla büyüyen ve yenilikçi bir alan olduğu için dolandırıcılar da bu alanda fırsatlar bulmaktadır. Sahte kripto iş ilanları ve dolandırıcılık yöntemleri, özellikle yeni ve deneyimsiz kullanıcıları hedef almaktadır. Kripto sektöründeki kullanıcıların dikkatli olmaları ve güvenlik önlemlerini almaları gerektiğini görülmektedir. Hem bireyler hem de yetkililer, bu tür suçlarla mücadele etmek için işbirliği yapmalı ve kripto sektörünün güvenliği için önlemler almaya devam etmelidir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir