Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.941
% 2.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.941
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

BlockFi ve Three Arrows Capital (3AC) Uzlaştı!

BlockFİ

BlockFi ile sona erdirilen kripto hedge fonu Three Arrows Capital (3AC) arasındaki uzlaşma anlaşması, ABD’li bir yargıç tarafından onay aldı ancak ayrıntılar gizli tutulacak.

Kripto kredi sağlayıcısı BlockFi ve feshedilmiş kripto hedge fonu 3AC arasındaki anlaşmazlıkları çözen bir anlaşma, New Jersey İflas Mahkemesi Hakimi Michael Kaplan tarafından onaylandı. Kaplan, BlockFi’nin 3AC’a 129 milyon dolar borcu olduğunu iddia ederken, 3AC’ın BlockFi’ye 280 milyon dolar borcu olduğunu savunarak, şirketler arasında daha fazla yasal mücadeleyi önlemek için anlaşmayı onayladı.

Kaplan, anlaşmanın ayrıntılarını açıklamayı reddetti ve mührün itirazını çürüterek, ABD Mütevelli Heyeti’nin, borçluların anlaşmayı imzalama gerekliliğini haklı çıkaramaması nedeniyle şartların gizli tutulması gerektiğini belirtti.

Ancak BlockFi, belirli bilgilerin mühürlenmesini talep etti. Bu bilgilerin ticari açıdan hassas olduğunu ve iflas etmiş kripto borsası FTX’e karşı açılan davayı etkileyebileceğini savundu.

BlockFi ve 3AC
Anlaşma ayrıntılarının mühürlenmesi önergesine yapılan itirazdan alıntı. Kaynak: Kroll

Mahkeme, uzlaşma stratejilerinin korunması ve Three Arrows Capital’ın yabancı iflas davalarında nezakete saygı gösterilmesi gereğiyle mühürleme talebini kabul etti.

Bu onay, BlockFi’nin borç verenlerden alacaklılara dağıtımlarda ilerlemesine olanak tanıyor ve bu, hızlı bir onay talebinin önemli bir nedenidir. Hakim Kaplan, BlockFi’nin değiştirilmiş Bölüm 11 planını ve müşteri geri ödeme planını, firmanın Eylül 2023’te onaylandığı tasfiye için onayladı. O zamanki tahminlere göre, BlockFi’nin 100.000’den fazla alacaklıya 10 milyar dolara kadar borcu vardı. Bu borcun 1 milyar dolarlık kısmı en büyük üç alacaklıya, 220 milyon doları ise 3AC’ye verildi.

Three Arrows Capital Haziran 2022’de iflas etti ve BlockFi, FTX’in düşüşünden sonra Kasım 2022’nin sonlarında iflas başvurusunda bulundu. Şubat ayının başlarında, 3AC’nin kurucu ortakları Su Zhu ve Kyle Davies tarafından başlatılan kripto iflas iddiaları platformu OPNX, tüm faaliyetlerini resmi olarak durduracağını ve 14 Şubat’a kadar kapanacağını duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir