Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.232
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.232
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

MicroStrategy Bitcoin Satın Aldı!

Microstrategy

MicroStrategy, varlıklarını 190.000 BTC’ye çıkararak son 37 milyon dolarlık Bitcoin satın alımını gerçekleştirdi. Ocak ayında ek olarak 850 Bitcoin daha satın alarak toplam BTC varlığını 8,1 milyar dolara yükseltti.

MicroStrategy, halka açık en büyük Bitcoin sahibi konumunda. Firma, Ocak ayında ek 850 BTC satın aldığını ve toplam varlıklarının 8,1 milyar dolar değerinde 190.000 BTC’ye ulaştığını açıkladı. Şirketin finans müdürü Andrew Kang, 6 Şubat 2023’teki 4. çeyrek kazanç açıklamasında, 2023 boyunca ortalama 33.580 $ fiyatla 56.650 BTC satın alındığını belirtti.

Genel olarak MicroStrategy, geçen yılki 249,7 milyon dolarlık zarara kıyasla 89,1 milyon dolarlık net gelir bildirdi. 6 Şubat tarihli kazanç raporuna göre, şirketin geliri aynı dönemde %6,1 düşüşle 124,5 milyon dolara geriledi.

MicroStrategy yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, 2023 performansının, yatırımcıların varlıkların “dijital dönüşümü” temasını daha geniş bir şekilde fark etmelerine atfedilebileceğini söyledi.

Ayrıca Michael Saylor cümlelerine şu şekilde devam etti; “2024, kurumsal düzeyde bir varlık sınıfı olarak Bitcoin’in doğuş yılıdır, aslında modern çağın ilk yeni varlık sınıfıdır. Önümüzdeki 15 yıl, Bitcoin için son 15 yıldan çok farklı olarak düzenlenmiş, kurumsal ve yüksek bir büyüme dönemi olacak. Artık para birimi eleştirileriyle ilgilenmemize gerek yok. Basit bir değer saklama aracı olarak Bitcoin, şu anda bulunduğu konumdan çok daha iyi performans göstermeye devam etmektedir.”

Aralık 2020’de MicroStrategy, sermaye tahsisi için Bitcoin satın alan ilk halka açık şirket oldu. O zamandan beri, şirketin hisse fiyatı %300’ün biraz üzerinde büyürken, aynı zaman dilimi içinde Microsoft ve Google gibi teknoloji hisseleri de %95 civarında artış gösterdi.

microstrategy
Saylor, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının yükselişinin Bitcoin’i bir değişim aracından bir değer deposuna dönüştüren “katalitik bir an” olduğunu ve bu durumun, varlığın bir para birimi olarak işlev görmediği eleştirilerini zayıflattığını ifade etti.
Kripto piyasası uzmanları, BlackRock ve Fidelity gibi Bitcoin borsada işlem gören ürün sağlayıcılarının MicroStrategy’nin pazar payını azaltabileceği endişelerini dile getirirken, Saylor geleneksel finans firmalarının müdahalesine karşı kayıtsız görünüyordu.

MicroStrategy’nin “yazılım oluşturmaya” devam edeceğini ve gelecek yıllarda firmanın gelirini artırmak için BTC tabanlı katman-2 ağları üzerinde çalışan Bitcoin geliştiricileri ve diğer ekosistem katılımcılarıyla iş birliği yapacağını belirtti.

Saylor, daha fazla Bitcoin satın alınacağını söyleyerek kazanç çağrısını sonlandırdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir