Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.249
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.249
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC, DeFi ve Kriptoyu Etkileyecek Düzenleme Onaylandı !

SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin spot ETF’lerini 3’e 2’lik oy oranıyla onayladı. Ancak, kripto ve DeFi endüstrisini etkileyecek yeni bir dizi kuralla ilgili olarak yine Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında bölündü. Kabul edilen yeni regülasyonlar, otomatik piyasa yapıcılarına likidite sağlayanları SEC’nin kontrol mekanizması altına alıyor. Bu yeni uygulamaya kripto endüstrisi şiddetle karşı çıkıyor.

Regülasyonları onaylayan SEC, piyasa yapıcılarını ve hedge fonlarını düzenlemek için yeni kuralları kabul etti. Başlangıçta ABD tahvil piyasası hedeflenmiş olsa da, bu kurallar dolaylı olarak kripto ve DeFi alanlarını da etkiliyor.

SEC, kabul edilen 247 sayfalık regülasyonları Gary Gensler ve iki üyeyle birlikte onaylarken, Hester Peirce ve Mark Uyeda tarafından reddedildi. Bitcoin spot ETF’leri konusunda da oylar bölünmüş olsa da, başkan Gensler bu ETF’lere onay verdi.

Kripto endüstrisine olumlu yaklaşımıyla bilinen komisyon üyesi Hester Peirce, “Bu tür yapıların regüle edilmemesinin nedeni, kurallarımızın net olmamasıdır” dedi. Peirce ile birlikte ret oyu veren Mark Uyeda ise, “Bu kurallar özel fonları, özel sermaye ticareti fonlarını ve tahvil piyasalarında alım-satım yapanları hedef alıyor. ‘Kripto varlık menkul kıymetler ürünleri’nin olduğu diğer piyasalarda da karmaşaya yol açıyor” şeklinde konuştu.

Oylamada Peirce ve Uyeda “Hayır” oyu verirken, başkan Gensler ile birlikte Caroline Crenshaw ve Jaime Lizarraga ise “Evet” dediler.

Teknolojinin sürekli ilerlemesi, büyük likidite sağlayıcılarının (hedge fonları gibi) ABD tahvilleri gibi piyasalara daha fazla katılmasına yol açıyor. Bu hedge fonlarının çoğu regüle edilmemiş durumda. Piyasaların giderek otomasyon odaklı hale gelmesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in en büyük endişe kaynaklarından biri olarak görülüyor.

Yeni kurallar bütünü, aracı kurum tanımını yeniden yorumluyor ve menkul kıymetler alanında işlem yapan hedge fonları, piyasa yapıcılarını ve hızlı işlem yapan firmaları da kontrol altına almaya yöneliyor.

SEC, kripto paraların çoğunu menkul kıymet olarak kabul ediyor ve böylece portföylerinde kripto para bulunmayan hedge fonlarını da hedef alarak, aslında dolaylı yoldan kripto ve özellikle DeFi alanına girmiş oluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir