Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.113
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.113
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Anthropic, FTX Hisselerini Satıyor!

Yapay zeka girişimi Anthropic, şu anda iflas eden kripto borsası FTX’e ait olan şirketteki hisseleri satın almak için bir alıcı arıyor fakat CNBC’nin anonim kaynaklardan alıntı yaptığı bir rapora göre, Suudi Arabistanlı yatırımcılara satış yapmayı reddetti.

Raporda, “Bankacılar bir grup potansiyel yeni destekçiyi sıraya koyarken, konuya aşina olan kişilere göre şirket Suudilerden para almayı reddetti. Kaynaklardan birinin CNBC’ye söylediğine göre, antropik yöneticiler ulusal güvenliği gerekçe gösterdi” dedi.

FTX üç yıl önce Anthropic’in hisselerini 500 milyon dolara satın almıştı. Şimdi, yüksek profilli AI girişiminin %8 hissesinin değeri 1 milyar dolardan fazla. FTX, iflas işlemlerinin bir parçası olarak Anthropic hisselerini satıyor ve satıştan elde edilecek fonlar, kripto para borsası iflas ettikten sonra para kaybeden müşterilerin tazmin edilmesine yardımcı olmak için kullanılacak.

Bir kez daha isimsiz kaynaklara atıfta bulunulan rapora göre, “İşlem devam ediyor ve önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlanma yolunda ilerliyor.” Denildi.

Ayrıca raporda Anthropic’in, FTX’in hisselerini, Anthropic hisselerini satın almakla ilgilenen Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala da dahil olmak üzere “diğer egemen servet fonlarına” satmayı düşündüğü belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Anthropic’in değeri 18,4 milyar dolardı. Bir yargıç, FTX’in yapay zeka girişimindeki hisselerini ise Şubat ayında satma planını onayladı.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir