Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.628
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.628
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hakim, FTX Borsasının Antropic’teki Hisse Satışını Onayladı

FTX

İflas yargıcı, Perşembe günkü duruşmada FTX Borsasının AI girişimi Anthropic’teki hissesini satma isteğini onayladı. Bunu yapmak, çöken borsanın alacaklılarının bütünleşmeye yaklaşmasına yardımcı olacağı tahmin ediliyor.

Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey, satış sürecinin onaylanıp onaylanmaması gerektiği konusunda alacaklılardan yapılan bir duruşmadan sonra satış önergesini onayladı.

Şubat ayının başında FTX, hapsedilen eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in 2021’de 500 milyon dolar yatırım yaptığı Anthropic’te bulunan yaklaşık yüzde 8 hissesini satmak için izin başvurusunda bulundu.

Yargıç, haklarının korunduğuna dair endişelerden dolayı borsa alacaklılarından bazılarını temsil ettiğini iddia eden David Adler’den bazı muhalefet duydu. Bu sorun daha sonra alacaklıların haklarıyla ilgili dili içerecek şekilde sıranın ayarlanmasıyla çözüldü.

Duruşma başladıktan sonra FTX’in temsilci avukatı Andrew Dietderich, “Her şeyi sattığımız ve parayı bankaya yatırdığımız için Anthropic hisselerini satıyoruz” dedi. “Bay Adler’in müşterilerinin gelirler için bu şekilde hakları ile Anthropic’in elden çıkarılması ve mülkle ilgilenen diğer mülklerin elden çıkarılması arasında hiçbir fark olmadığını düşünürdüm, bunların hepsi harmanlanmış ayrılmamış hesaplara gidiyor.”

Yargıç Dorsey sonunda önerilen emrin “uygun” olduğunu söyledi.

Anthropic’in Değeri

Anthropic’in bildirilen son değerlemesi Aralık 2023’te 18 milyar dolara kadar yükseldi ve FTX’in payına yaklaşık 1,4 milyar dolar kalacaktı. Antropic hisselerin değeri, FTX çöküşünün kurbanları için önemli bir umut olduğunu kanıtladı ve FTX, şirketin tüm müşteri ve alacaklı taleplerini tam olarak ödemek için yeterli fona sahip olduğunu tahmin ediyor.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir