Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.658
% 1.57
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.658
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FTX Anthropic Satışından 1 Milyar Dolarlık Rezerv Elde Edecek

Anthropic

FTX, Anthropic satışının mahkeme tarafından onaylanmasının ardından nakit rezervlerine 1 milyar doların üzerinde ekleme yapacak. Anthropic’in en son değerlemesi 15 milyar dolar olarak açıklandı ve FTX’in yaklaşık %8 hissesinin değeri, alacaklılara geri ödeme yapmak için kullanılabilecek 1 milyar doların üzerine çıktı.

İflas eden kripto borsası FTX’e, yapay zeka girişimi Anthropic’teki hisselerini 1 milyar dolar değerinde satması için hakim onayı verildi. Delaware İflas Mahkemesi Hakimi John Dorsey, 22 Şubat’taki duruşmada, FTX’in satışa itiraz eden bazı müşterilere taviz vermesinin ardından satışın devam edebileceğine karar verdi.


Bu yazı da dikkatinizi çekecektir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 23 Şubat


Müşteriler, FTX kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’in ceza davası sırasında sunulan kanıtları öne sürerek, Anthropic hisselerinin FTX’e ait olmadığını iddia etmiş ve bunların uygunsuz müşteri fonlarıyla satın alındığını belirtmişti. Ancak daha sonra FTX kullanıcıları adına para talep etmelerine izin verilirse satışı kabul ettiler.

FTX’in Sullivan & Cromwell’deki avukatı Andrew Dietderich, mahkemede Anthropic hisselerini sattığını belirterek;
“Çünkü biz her şeyi satıyoruz ve parayı bankaya koyuyoruz.” dedi.
FTX, Anthropic hisselerinin satışından elde edilen fonla kullanıcılara geri ödeme yapacağını ve bunu şu anda biriktirdiği 6,4 milyar dolara ekleyeceğini de ifade etti; bu, gelirden bir paya sahip olduğunu kanıtlayabilen herkese geri ödeme yapmak için fazlasıyla yeterli olacak.

FTX, %7,84’lük Anthropic hissesini satma teklifi yaptı. Şirket, Nisan 2022’de yaklaşık 530 milyon dolarlık yatırım yapmıştı, yani iflas başvurusundan aylar önce. Kasım ayında ise iflas başvurusu yapılmıştı.

Anthropic’in hisseleri, ek finansman turlarının ardından %13,5’in üzerinde seyreldi. The Information, Anthropic’in son turunda değerlemesinin 15 milyar dolara sabitlendiğini ve FTX’in hisselerinin değerini 1,1 milyar doların üzerine çıkardığını bildirdi.

Dietderich, geçen ay mahkemeye FTX’in alacaklılara borcunu tamamen ödeyebileceğini tahmin ettiğini ve borsayı yeniden başlatma planlarından vazgeçtiğini söylemişti. Ancak, alacaklıların geri ödemeleri, FTX’in iflas ettiği dönemdeki kripto fiyatlarına bağlı olacak.

Kripto fiyatları, 16.800 dolardan işlem görmüştü ve şu anda %200’den fazla artarak 51.000 doların üzerine çıkmış durumda.
Bu arada, Bankman-Fried, 8 milyar dolardan fazla müşteri fonunu çalmaktan suçlu bulunması durumunda 28 Mart’ta hapis cezasına çarptırılacak. Eski FTX patronu masumiyetini korudu ve cezasına itiraz edeceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir