Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.985
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.985
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FTX, Anthropic Hisselerini Satmak İstiyor!

İflas eden kripto para borsası FTX, kalan en önemli likit olmayan varlığını satmaya hazırlanıyor.

Şirket, Ekim 2021’de FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’dan 500 milyon dolarlık yatırım alan değerli yapay zeka girişimi Anthropic’teki %8 hissesini satmaya hazırlanıyor.

Şu an CEO John Ray III tarafından yönetilen şirket, bir hakimden FTX’in Anthropic’teki hisselerinin satışını onaylamasını isteyen bir önerge sundu. Şirket bununla beraber iflas mahkemesinin 22 Şubat’taki bir sonraki duruşmasında görülebilmesi için satış talebinin müzakere süresini kısaltan ayrı bir önerge de sundu. Önergeye itirazların 15 Şubat’a kadar yapılması gerekiyor.

Yapılan başvuruda FTX’in Anthropic’teki hissesinin tam boyutu (%7,84) açıklanıyor ve hissenin satılabileceği iki ana prosedür belirtiliyor: açık artırma veya özel satış.

FTX’in avukatları, Antropik hisseler için aradıkları fiyatı düzelttiler ve şunu öne sürdüler: “Referans Fiyatın kamuya açıklanması, Borçluların Antropik Hisseler için daha yüksek ve daha iyi teklifler alma hedefine zarar verebilir.”

Anthropic’in en son bildirilen değerlemesi Aralık 2023’te 18 milyar dolara kadar çıktı, bu da FTX’in hissesinin yaklaşık 1,4 milyar dolar değerinde olmasını sağlayacak.

Anthropic hisselerinin değeri, FTX çöküşünün mağdurları için önemli bir umut oldu ve FTX aslında şirketin tüm müşteri ve alacaklı taleplerini tam olarak ödemek için yeterli fona sahip olduğunu tahmin ediyor.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir