Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.476
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.476
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Pantera Capital FTX’den Doğan Fırsatın Peşinde

Pantera Capital

Pantera Capital, kripto para borsası FTX’in iflas etmesiyle ortaya çıkan fırsatı değerlendirmek için harekete geçiyor. Şirket, FTX’in elinde bulunan Solana (SOL) varlıklarının bir kısmını satın almayı planlıyor ve bu doğrultuda 250 milyon dolarlık bir teklif sunuyor. FTX borsası elinde tuttuğu varlıkları iflastan kullanmak için satışa çıkardığı gayet aşikar.

Bloomberg tarafından 7 Mart’ta sunulan habere göre, Pantera Capital bu adımı atarak Solana arayışında olduğunu yatırımcılarına bildirdi. Yapmış olduğu bildirinin ardından gözünü direk FTX’in sahip olduğu Solana (SOL) varlıklara dikti. Şirket, FTX’in elindeki varlıklar aracılığıyla bu hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Sunulan teklifte, Pantera Capital Solana Fonu için 30 günlük ortalama fiyatın %39 altından veya 59,95 dolar seviyesinden alım yapmayı hedefliyor. Ancak bu alımın karşılığında 4 yıllık bir vesting süreci olabileceği belirtiliyor. Yani bu vesting sürecinde alınan SOL varlıklar 4 yıl boyunca kilitli kalacak.


Bu yazıda dikkatinizi çekecektir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 6 Mart


FTX’in iflas sürecindeki varlıklarını geri ödeyebilmek için bu tür yatırım firmalarına varlıklarını satma veya borsalara aktarma stratejisi izlediği biliniyor. Bu bağlamda, FTX’in elinde bulunan Solana’nın, şirketlerin alımlarıyla birlikte piyasada pozitif bir etki oluşturması bekleniyor.

Bu haberin yayılmasının etkisiyle Solana (SOL) CoinGecko verilerine göre kısa sürede %4’lük bir artışla 138,5 dolardan 144 dolara yükseldi. Pantera Capital’ın FTX’in elindeki Solana varlıklarını satın almak için gösterdiği ilgi, kripto para piyasasında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir