Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.877
% 3.87
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.877
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Verasity (VRA) nedir?

Verasity Nedir

Blockchain teknolojisinin her geçen gün farklı alanlara entegre olması ve kullanılması gittikçe yaygınlaşmaya başlıyor. Yaratılma amacı sadece dijital dosyaları depolamak olan bu teknoloji günümüzde artık oyunlardan sanal dünyalara, tıptan gıda sektörüne kadar her alanda ihtiyaç duyulmaya başladı. Artık blockchain teknolojisinin entegre olduğu alanların arasında eSports, WatchToEarn projeleri de mevcut. Bu projelerden biri de Verasity’dir.

Bu yazımızda Verasity (VRA) projesinin ne olduğunu, ne işe yaradığını, hangi kullanım alanlarının olduğu ve benzeri bir çok konuyu ele alacağız.

Verasity Nedir?

Verasity içerik oluşturucuların ve reklam verenlerin para kazanmalarını amaçlayan sisteme sahip bir video paylaşım platformudur. Ethereum ağını kullanarak inşa edilen proje kendi teknolojisi ile oyun, video ve NFT (Non-Fungible Token) alanlarına yenilikler getirmeyi hedeflemektedir.

Protokolün amacı içerik üretici ve tüketicileri bir sistem içerisinde toplamaktır. Verasity platormu VeraEsports, VeraWallet, VeraViews gibi 3 ana bileşen mevcuttur. Bu platformlar içerik üreticilerine para kazandırmayı ve onu kontrol etmeyi sağlamaktadır. Bileşenler hakkında detaylı bilgi ilerleyen kısımda verilecektir.

Projenin Vizyonu

Verasity projesinin tek amacı blockchain teknolojisini kullanarak patentli protokol katmanı oluşturmak ve bunun sayesinde platform üretici ve reklamcılara gerçek değer sunabilmektir. Bunu yapmak için PoV (Proof-of-View) teknolojisini sunmaktadır.

Verasity (VRA) Token Nedir?

VRA Token Verasity projesinin yerel tokenıdır. Platform üzerinde ana ödeme aracı olarak kullanılmaktadır. Token sahip olduğu projenin Ethereum ağı üzerinde inşa edilmesinden dolayı ERC-777 standardına sahiptir.

VRA Tokenın temel kullanım alanı VeraEsports ve VeraViews gibi platformlarda kullanıcıların yaptığı eylemlerinin sonucu olarak ödeme almasında kullanılacaktır. Mesela, kullanıcılar herhangi belirli izleme süresini aştığında bunlara uygun miktarda VRA Token ile ödüllendirilecektir. Ayrıca YouTube, Twitch gibi platformlarda da bu geçerli olacaktır.

Paralel olarak reklam verenler platformda kullanıcı teşvik etmek amacıyla VRA Tokenları satın alabilir. Bu tokenlar sayesinde çeşitli kampanyalar ve ödüllendirmeler yapabilir. Reklam verenler platformun asıl faktörlerinden biridir. Çünkü platform bu kişilerden gelecek olan kazanç sayesinde dolaşımda olan VRA Tokenların bir kısmını satın alabilecektir. Bunun sayesinde dolaşımdan her satın alınıp yakılma karşılığında belirli miktarlarda token çıkacaktır. Bu da tokenin fiyatına olumlu etki edecektir.

Verasity Platformunun Bileşenleri

Platform yukarıda da belirtildiği gibi 3 ana bileşenden oluşmaktadır. VeraEsports, VeraWallet, VeraViews. Her bir bileşen kendi kullanıcı ve sistemine sahiptir. Örneğin, VeraEsports oyunlar oynayarak para kazandıran bir mekanizmaya sahip. Veraviews kendi PoV aracı yardımıyla videolar izleyen kullanıcılara aynı hizmeti sunuyor.

VeraEsports

Projenin bu bileşen için vizyonuna göre Esports alanında şiddetli bir geçiş yaratmak temel amaçlardan biridir. Proje Esport meraklılarını bir alana toplamak daha sonrasında onları hep bir mücadele halinde tutmayı hedeflemektedir. Kullanıcılar çeşitli turnuvalara katılarak NFT ve Token dağıtımlarından pay alacaklar.

VeraEsports
VeraEsports Kullanıcı Arayüzü

Platform kullanıcıları bu kazançları sadece turnuvalardan değil, normal günlük karşılaşmalardan da elde edebilir. Her bir kullanıcı kendi turnuvasını oluşturma yetkisine de sahip olacaktır. Ayrıca VeraEsports takımların ve toplulukların – hayranların arasında da bi aracı rolünü üstlenmektedir.

Verasity VeraEsports

Diğer karşılaşmaları izleyerek bile VRA Token elde etmenin mümkün olduğu bu platformda kullanıcılar NFT satın alımı da yapabilecektir. Bu NFTleri oyunlara entegre etmek ve depolamak gibi özellikleri de mevcuttur.

VeraEsports ortaklık anlaşmaları yaptığı şirketler arasında Tencent Games (Pubg Mobile), Athena Gaming, Nimo TV ve başkaları bulunmaktadır.

Verasity Partnerships

VeraViews

Platformun bu bileşeni dünya üzerinde bulunan tüm kullanıcılara bir kazanç kaynağı ola bilmeği hedeflemektedir. Hızlı ödemeleri ile oturduğu konumdan bağımsız olarak her bir kullanıcıya ulaşa bilmek de platformu diğerlerinden daha avantajlı duruma getirmektedir.

VeraViews avantajları daha bununla bitmedi! Blockchain teknolojisini kullanan bu bileşen Proof-of-View(PoV) kavramını da yaratdı. PoV diğer izle-kazan uygulamalarında yapılan kullanıcı sahtekarlığının önüne geçmeği hedefleyen bir mekanizmadır.

Peki, nedir bu yapılan sahtekarlıklar?

  • Aynı anda birden fazla video izlenimi
  • Otomatik döngüye alınan videolar
  • Gizli sekmelerde yüklenen videolar
  • İstatistiklerin manipüle edilmesi 

Tüm bu sebeplerden dolayı sadece 2022 yılında aynı alanda çalışan şirketler 68 milyar dolar para kaybetmiş. O yüzden Verasity projesinin çözülemeyen bu sorunlara yeni teknolojisi ile gelmesi onu her zaman bir adım önde tutacaktır.

VeraViews blockchain teknolojisinin gücünü kullanarak tüm kullanıcıların eylemlerini kayd edip depolayarak herkese açık şekilde yayınlayacaktır. İstatistiklerin değiştirilmesi ve manipüle edilmesi artık bu sayede mümkün olmayacak. PoV teknolojisi diğer sorunlara çözümü de bu şekilde yapmayı planlamaktadır.

VeraViews 4 aşamadan oluşan çalışma prensibine sahiptir: Başlangıç, İzlenme, Puanlama, Yerleştirme. 

Bu aşamaların her birinde gözetim altında olan kullanıcı artık sahtekarlık yapamayacaktır.

VeraWallet

Verasity projesinin sunduğu ürünlerden biri olan VeraWallet soğuk-depolama avantajı sunuyor. Bu sayede kullanıcılar kendi varlıklarını herhangi bir saldırıya maruz kalmadan güvenle burada saklaya bilir. Cüzdanın yaratılmasıda asıl amaç yukarıda bahsedilen diğer bileşenlerden kullanıcıların sağladıkları kazançları hızlı bir şekilde onlara ödeyebilmektir.

Verasity VeraWallet

Ayrıca kullanıcılar uzun süre VRA Tokenlerini VeraWallet içinde staking yaparsa 15%lik bir APY fırsatından da yararlanmış olacaklardır.

Dikkatinizi çekebilir: Sui Mainnet Tarihini Açıkladı!

Verasity Hangi Sorunları Çözüyor?

Verasity projesi yukarıda bahsi geçen 3 ana uygulama sayesinde sorunlara bir çözüm üretmektedir. Senelerdir mevcut olan alanlardan biri E sports alanıdır. Bu alanda Türkiye ve dünyanın belirli pek çok ülkesi önemli faaliyetlerde bulunmaktadır. Dışarıdan evet, E sports alanı çok heyecan vericidir. Fakat bununla birlikte sorunları da mevcuttur.

En yaygın sorunlardan biri ödemedir. Ödemeler 1 yıl gibi bir süreye kadar inanılmaz şekilde gecikebiliyor. Burada Verasity blockchain’in şeffaflığını ve herkese açık olmasını kullanarak ödemelerin gecikmesini önlemektedir. Ayrıca herkese açık olması da ödüllerin gerçekten sahibine verildiğini de göstermektedir. Hızlı ödemelerin yapılmasında en önemli etkenlerden biri VeraWallet’dır.

En önemli sorunlardan biri de kazanmak için izle platformlarında kullanıcıların yaptığı sahtekarlık ve bu ekosisteme verdiği büyük maddi zararlardır. Bunun hakkında yukarıda bahs edildiği için detaya inmeyeceğiz. Verasity’nin patentli Proof-of-View teknolojisi sayesinde ise artık kullanıcılar gerçek izlenim süreleri sonucunda ödüllendirilecektir.

Takım

Kurucu Robert Mark medya alanında 30 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Veri analizi ve depolanması alanında yüksek deneyim ve güvene sahip Datagard şirketinde de CTO görevini üstlenmiştir.

Yönetici ve Hukuk Danışmanı olan David Archer hukuk alanında 28 yılın üzerinde deneyime sahiptir.

Verasity Team

Yol Haritası (2023)

Birinci çeyrekte ödeme ve izlenim kısmına yoğunlaşan ekip ikinci çeyrekte Web sitesi güncellemeleri ve VeraViews tarafına daha fazla odaklanmayı planlamaktadır. Ayrıca topluluk açısından önemli olacak bir diğer etken 2 çeyrekte gerçekleşecek olan Cannes Lions 2023 etkinliği olacaktır. 3.çeyrek daha fazla yayıncı odaklı olacaktır. Burada işe alımlar, ortaklıklar ve yeni entegrasyonlar duyurulacaktır. 4.çeyrek tamamen teknik iyileştirmeler içerecektir. Yol haritası ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bulunan görselden erişebilirsiniz.

Verasity Roadmap

Verasity (VRA) Tokenomics

  • Token ismi: Verasity
  • Token Kısaltması: VRA
  • Akıllı sözleşme adresi: 0xF411903cbC70a74d22900a5DE66A2dda66507255
  • Toplam Arz: 110,305,680,354
  • Maksimum Arz: 110,305,680,354
  • Dolaşımdaki arz sayısı: 10,305,680,354 (9.34%)

Token Dağılımı

Verasity Tokenomics

 

Verasity (VRA) Token Nereden Satın Alına Bilir?

VRA Token Kucoin, ByBit, OKX, Gate.io, Huobi, Bitget, MEXC, CoinEx gibi merkezi borsalardan satın ala bilirsiniz. VRA Token satın alımı zamanı daha az komsiyon ücreti ödemek için sizlere Coinmuhendisi takipçilerine özel komsiyon indirimlerinden faydalanabilirsiniz.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir