Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.165
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.165
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Coinbase SEC’e Karşı Dava Açtı

Coinbase

Kripto platfromu Coinbase,  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı mahkemeye başvurarak dava açtı.

Düzenleyiciler ve kripto firmaları arasındaki soğuk savaş sürüyor. SEC dahil birçok ülkenin düzenleyici kurumu özellikle geçen sene yaşanan iflaslardan dolayı gözünü kriptoya çevirmişti. Durum böyle olunca sektöre karşı olan baskılar giderek arttı. Bazı dev kripto firmaları ise düzenleyicilere tutumlarından dolayı rahatsız. Bunlardan bir örneği de Coinbase.

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Temmuz 2022’den beri beklediği bir dilekçeye yanıt vermesi için mahkemeye başvurdu. Dilekçe, SEC’in ABD’deki kripto para birimi endüstrisi için daha net düzenleyici yönergeler önermesini ve benimsemesini talep ediyordu. Coinbase, SEC’den belirli dijital varlıkların düzenleyici muamelesine ilişkin 50 özel soruya yanıt vermesini istedi.

Coinbase, SEC’in davranışlarının belirsizliği nedeniyle potansiyel yaptırım eylemleriyle karşı karşıya olduğunu düşünüyor. SEC, Kraken borsasına kripto varlık staking programının teklifini ve satışını kaydetmediği için 30 milyon dolar para cezası vermişti. SEC’in bu davranışları, komisyonun bazı eleştirilere maruz kalmasına neden oldu.

ABD’de kripto para birimlerine karşı tutum giderek artarken, Coinbase bu konuda açıklık istiyor ve SEC’ten daha net düzenleyici yönergeler talep ediyor. Coinbase’in SEC’in davranışları hakkında mahkemeye başvurması, SEC’in bu konuda daha net bir duruş sergilemesi için bir adım olarak görülebilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinbase SEC’e Karşı Dava Açtı” te bir düşünce

  1. Pingback: Coinbase ve SEC Arasındaki Dava Sürüyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir