Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.175
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.175
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC, HyperFund Planının Kurucularını Dolandırıcılıkla Suçladı!

Ajans, Sec’in HyperFund programını dolandırıcılık ve kayıt dışı menkul kıymet arzı nedeniyle 1,7 milyar dolar tutarında suçladığını duyurdu.

SEC geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Sam Lee ve Bitcoin Beautee olarak da bilinen Xue Lee ve Brenda Chunga’nın Haziran 2020’den 2022’nin başlarına kadar dünya çapındaki yatırımcılardan 1,7 milyar dolardan fazla para topladığını söyledi.

SEC, karlı madencilik operasyonlarına yatırım yapmak için Lee ve Chunga’nın HyperFund projesini fırsat olarak tanıttığını fakat gerçekte bunun gerçek bir gelir kaynağı olmayan bir piramit şeması olduğunu iddia etti.

Ayrıca hem Lee hem de Chunga’nın “bildiğini ya da bilmemek konusunda pervasız olduklarını” ekledi. “ 2022’de proje çöktü ve yatırımcılar paralarını kaybetti.

Direktör Gurbir S. Grewal, “Bu vaka, kripto alanındaki uyumsuzluğun, destekçilerin, federal menkul kıymetler yasalarının kayıt hükümlerinin gerektirdiği ayrıntılı yatırımcı koruma açıklamalarını sağlamadan, kolay para vaadinden yararlandıkları planları nasıl kolaylaştırdığını bir kez daha gösteriyor” dedi.

SEC, şikayeti Maryland Bölgesi’ndeki federal bölge mahkemesine sunarak Lee ve Chunga’yı federal menkul kıymetler yasalarının dolandırıcılık önleme ve tescil hükümlerini ihlal etmekle suçladı. ABD Maryland Bölgesi Başsavcılığı da Lee ve Chunga’ya karşı suç duyurusunda bulundu.

Chunga bundan önce menkul kıymet dolandırıcılığı ve banka havalesi dolandırıcılığı yapmak için komplo kurma suçunu kabul etti.

Bununla beraber suçlamaları ödemeyi ve mahkemenin belirleyeceği miktarlarda tazminat ve para cezalarını ödemeyi de kabul etti.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir