Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.420
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.420
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bankalar, Kredi Kartları İle Kripto Alanları Yakından Takip Edecek!

Bankalar, Kredi Kartlarını Yakından Takip Edecek!

Bankalar, kredi kartı aracılığıyla altın, döviz ve kripto varlık alan müşterilerinin kartlarının kullanıma kapanabileceği yönünde uyarılarda bulundu.

Kredilerde frene basılırken, kredi kartı harcamalarındaki artış devam ediyor. Enflasyonla mücadele amacıyla birçok adım atılırken, yeni düzenlemelerin gelebileceği sinyali verildi.

Enflasyona karşı atılan adımlardan bir tanesi olan kredi kartı kullanımının azaltılması için kart limitleri ve taksit sayılarında yeni düzenlemeler getirilirken, bankaların ele aldığı bir diğer konuysa kredi kartlarının kullanım alanları oldu.


İlginizi Çekebilir: Bitcoin ETF Artık Google Ads’de


Bankalar Uyardı!

Kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken son adım, harcama alanlarıyla ilgili oldu. Bankalar, kredi kartlarının temel ihtiyaçlar dışındaki kullanımının önüne geçilmesi amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Bankaların, kullanıcılarının kredi kartı harcamalarını yakından takip edeceği açıklandı. Bu ay, bazı bankalar, kullanıcılarına gönderdikleri kredi kartı ekstrelerinde konuyla alakalı uyarıda bulundu.

Bankalar tarafından kredi kartı müşterilerine yapılan uyarıda, kredi kartı aracılığıyla döviz, altın, kripto varlık alımı yapan kullanıcıların makul gerekçesi olmayan transferler gerçekleştirilmesi sebebiyle kartların kullanıma kapatılabileceği bildirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) tarafından açıklanan verilere göre 19 Ocak 2024 haftası itibariyle bireysel kredi kartı hacmi 1 trilyon 172 milyar liraya ulaştı. Geçen yıl, aynı dönemlerde ise bu tutar 459 milyar lira seviyelerindeydi. Bireysel kredi kartı hacmindeki yıllık artış oranıysa yaklaşık yüzde 155‘i aştı.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir