Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.941
% 2.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.941
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin ETF Artık Google Ads’de

Google

Google platformunda artık Bitcoin ETF reklamlarına izin vereceğini açıkladı. Yapılan bu açıklama bizler için oldukça önemli. Google için bu kısıtlayıcı duruşun değişmesi demek bizler için yeni başlangıçlar anlamına geliyor.

Bitcoin ETF ile ilişkili reklamlar arama motoru kısmında görünmeye başladı. Google’ın Aralık 2023’te duyurulan ve kripto para tröstlerine yönelik reklamcılık kurallarını açıkladı. Sertifikalı reklam verenlere ürün ve hizmetleriyle ABD’deki kitleleri hedefleme kapısını açan politika güncellemesiyle uyumludur.

Google aralık ayı başında var olan kripto paralar politikasını tekrar gözden geçirerek bir revizeye gitti. Sahip olduğu reklam kurallarında çeşitli değişikliklere giden Google artık firmalar tarafından verilen kripto paralar reklamlarını kabul edip yayınlamaya başladı.

Bu yazı da dikkatinizi çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 30 Ocak

Uygun olabilmek için gereken maddeler şöyle:

  • Reklam verenlerin hedefledikleri alanlardaki yerel yasalara uyması
  • Google sertifikası sahibi olması

Bu Pazartesi yürürlüğe giren politika, dünya çapında geçerli olup, platformdaki kripto para birimiyle ilgili reklamlara daha kapsayıcı bir yaklaşıma işaret ediyor. Google’ın kripto para reklamlarına izin verme konusundaki son kararı, geçmiş politikasından dikkate değer bir sapma anlamına geliyor.

Google Neden Yasak Getirmişti?

Kripto paraların zaten sahip olduğu riskler doğrultusunda tüketicileri koruma amacı güttüğü için kripto para birimiyle ilgili reklamlara kapsamlı bir yasak getirmişti. Bu hamle, dönemin diğer önde gelen teknoloji şirketlerinin gerçekleştirdiği benzer eylemlerle uyumluydu. Ayrıca kripto paraların sahip olduğu yüksek volatil oynaklıklar büyük firmalar için gayet yeterli bir sebepti. Google’ın bu kısıtlamalarla amacı, kullanıcı tabanını yanlış beyan potansiyelinden ve incelemelerin yoğunlaştığı ve pazarın istikrarsız olduğu dönemlerde gerçek parasal kayıp riskinden korumaktı.

Peki Ne Değişti?

Kripto reklamlarının sıkı sertifika gereklilikleri ile yeniden kullanıma sunulması, kripto para birimi endüstrisinin olgunlaştığını ve düzenleyici netliğin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda dijital para birimlerinin meşru bir varlık sınıfı olarak giderek daha fazla kabul edildiğine de işaret ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir