Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.479
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.479
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hakim, SEC’in Coinbase’e Açtığı Davayı Reddedecek Mi?

Uzmanlar, Hakim tarafından SEC’in Coinbase’e karşı açılan bir davayı geri çevirme ihtimali konusunda karışık duygulara sahip.

Geçtiğimiz hafta New York Bölge Hakimi Katherine Polk Failla, sözlü tartışmalar sırasında hem SEC’e hem de borsaya dört saatten fazla sorular sordu.

Coinbase geçen yıl SEC tarafından kayıtsız bir borsa, komisyoncu ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiği iddiasıyla dava edilmişti. Düzenleyici ayrıca Coinbase’in staking ve cüzdan hizmetleriyle de ilgilendi.

Coinbase, davanın reddedilmesini savunarak ve düzenleyiciyi “uygulama yoluyla düzenleme yaklaşımı” benimsemekle suçlayarak SEC’in iddialarını geri çekti.

Uzmanlar, Yargıç Failla’nın davayı reddetme kararı verebileceğini söylüyor. Bloomberg Intelligence’ın kıdemli dava analisti Elliott Stein, geçen haftaki bir gönderide Coinbase’in SEC’i yenme şansını yüzde 70 olarak belirledi.

Stein, “Tezimiz: Coinbase’in bu öneriyle doğrudan olmasa bile daha sonra SEC’i yenme olasılığı yüzde 70” diye yazdı.

Stein, SEC’in bir varlığın varlık olup olmadığını belirlerken sıklıkla bahsettiği 1946 ABD Yüksek Mahkemesi davasına dayanan teste atıfta bulunarak, “Dava devam etse bile, muhtemelen Yüksek Mahkeme’ye ulaşacak ve bunun Howey’i daraltacağını düşünüyoruz” diye yazdı.

Duruşmaya katılan Analist, Coinbase’in bünyesindeki varlıkların alım satımıyla ilgili olarak işten çıkarılma şansının yüksek olduğunu, fakat ajans tarafından yapılan staking ve cüzdan talepleri açısından bunun daha az olduğunu düşündüğünü söyledi.

Stein bir röportajda “Duruşmadan çıktığımda Coinbase’in beklediğimden çok daha iyi bir performans sergilediğini düşündüm” dedi.

Yargıç geçen hafta duruşmada SEC’i sorguya çekti, avukatlarına menkul kıymetin ne olduğu konusunda doğrudan sorular sordu ve kurumun menkul kıymet tanımının çok geniş olduğunu söyledi.

Hakim, SEC’in menkul kıymetlerin nelerden oluştuğuna dair teorisine şüpheyle yaklaştığını söyledi fakat borsanın cüzdan ve staking iddiaları konusunda da zorlayıcı argümanlar öne sürdüğünü ekledi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir