Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.253
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.253
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC Başkanı Gensler’den Ethereum ETF Yorumu

SEC Başkanı Gensler

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yani SEC Başkanı Gensler, Spot ETF’lerle ilgili alınan kararların sadece Bitcoin ile kısıtlı olduğunu vurguladı.

SEC Başkanı Gensler tarafından onaylanan ETF’lerin ardından yatırımcılar gözlerini Ethereum tarafına dikti. Benzer kararın bu taraftan da gelmesini bekleyen binlerce yatırımcı bulunuyor.,

Bu yazı da dikkatinizi çekebilir: SEC Komisyon Üyesi: Ethereum ETF Hata Kabul Etmez!

Gary Gensler dün yaptığı açıklamada;

“Bundan iki hafta önce söylediğim gibi Bitcoin borsa yatırım ürünleriyle ilgili kararımız, menkul kıymet olmayan bu tek emtia ile kısıtlıdır ve başka şekilde yorumlanmamalıdır.

Bu bakımdan, artık kamu da daha iyi aydınlatılıyor. Bunlar artık tezgah üstü piyasalarda işlem görmektense borsalarda kotelendiler. 10 ya da 11 tanesi aynı anda işlem görmeye başladı ki bu da rekabet doğurdu. Yatırımcılar bu rekabet sayesinde daha düşük fon ücretlerinden faydalandılar.”

SEC tarafından onaylanan bütün ETF’ler 11 Ocak’ta işlem görmeye başladı. Fonların Grayscale Bitcoin Trust dahil olmak üzere toplam işlem hacmi, 20 milyar doları geçti.

Gensler yaptığı onaylamanın kripto para piyasasının daha iyi anlatılacağına sebep olduğunu düşünüyor.

Geçtiğimiz yıl Binance ve Coinbase borsalarına SEC dava açmıştı. Davanın sebebi ise kayıt dışı şekilde borsa olarak faaliyet göstermeleriydi. Yakın zamanda gerçekleşen duruşmalarla ilgili görüşlerini paylaşan Gensler, şunları söyledi:

“Tek bir davadan daha genele bakmak gerekirse bence yatırımcılar, eğer kripto menkul kıymetlere yatırım yapmakla ilgileniyorlarsa, bu kripto menkul kıymet tokenlarının onları sürekli uygun şekilde aydınlatmadığını ve yasalara uygun hareket etmeyen token işletmecilerinin de kendilerini aydınlatmadığını bilmeliler.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir