Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.849
% 6.34
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.849
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

SEC, BlackRock’un Ethereum ETF Kararını Erteledi!

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock’un Ethereum spotu (ETH ETF) teklifine ilişkin karar takvimini Mart ayına kadar erteledi.

Çarşamba günü açıklanan başvuruya göre, “Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada ortaya çıkan sorunları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olması amacıyla önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçmek için daha uzun bir süre belirlemeyi uygun buluyor.”

SEC şimdi önerilen fonu onaylamak, onaylamamak veya ek işlemler başlatmak için 10 Mart’a kadar süre tanıyacak.

BlackRock, geçtiğimiz yıl Kasım ayında iShares Ethereum Trust adı verilen kendi spot ETH ETF’si için başvuruda bulunmuştu. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir dosyaya göre, Fidelity’nin Ethereum Fonu başvurusu da ertelendi.

Bloomberg Intelligence ETF analisti James Seyffart, yaptığı açıklamada spot Ethereum ETF tekliflerindeki gecikmelerin muhtemelen devam edeceğini söyledi.

Seyffart Çarşamba günü X’te yaptığı paylaşımında, “Spot ETH ETF Gecikmeleri önümüzdeki birkaç ay içinde ara sıra meydana gelmeye devam edecek. Önemli olan bir sonraki tarih 23 Mayıs” dedi.

Spot Ethereum ETF’i Onaylanacak Mı?

Kripto uzmanları, yakında bir spot Ether ETF’sinin olduğu konusunda hem iyimser hem de kötümserler. Ayrıca bazıları, bu ayın başlarında spot bitcoin ETF’lerinin onaylanmasından sonra SEC’den bir onayın Mayıs ayı gibi erken gelebileceğini düşünüyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, diğer kripto bağlantılı borsada işlem gören ürünler fikrine biraz soğuk yaklaştı.

Gensler, daha önce bir medya brifinginde, “İki hafta önce söylediğim gibi, Bitcoin borsasında işlem gören ürünlerle ilgili olarak yaptığımız şey, bu tek menkul kıymet olmayan emtia kapsamına alınmıştır ve bundan başka bir şey olarak okunmamalıdır” dedi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir