Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.155
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.155
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance ve SEC Mahkemede Karşı Karşıya Geldi!

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, düzenleyici tarafından kendisine karşı açılan davanın reddedilmesi için Pazartesi günü SEC ile mahkemede karşı karşıya geldi.

Her iki taraf da hakimin neden belirli kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak kabul edilmesi ve SEC kurallarına tabi olması gerektiği konusunda sorularla karşılaştı.

Duruşma sırasında ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesinden Yargıç Amy Berman Jackson her iki tarafa da baskı yapıp yapmadıkları konusunda baskı yaptı.

Binance’te işlem gören diğer varlıklar, SEC tarafından bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullanılan bir dizi parametre olan Howey testinin kriterlerini karşılıyor veya karşılamıyor.

SEC, Haziran ayında Binance Holdings ve eski CEO’su Changpeng Zhao’ya, kripto para borsasını müşterilere yalan söylemekle, ABD’li yatırımcıların Binance’e erişimini kısıtlamamakla, sermayeyi Zhao’ya ait ayrı yatırım fonlarına yanlış yönlendirmekle ve kayıtsız bir borsa olarak faaliyet göstermekle suçlayarak dava açtı.

SEC ayrıca borsadaki 12 tokenin BNB ve BUSD dahil menkul kıymetler olduğunu söyledi.

Pazartesi günü yaşanan olay, bu ay ajans ve kripto borsalarının katıldığı ikinci önemli karşılaşmaydı. Coinbase ve SEC, geçen hafta ayrı bir davada sırayla mahkemeye başvurdu.

Howey’in Görüş Ayrılığı

Yargıç Jackson, Pazartesi günkü duruşmada avukatlarının Howey Testini nasıl tasvir ettiğine ilişkin Binance’i eleştirdi.

Jackson, “Howey, bir yatırım sözleşmesinin bir fiyat teklifi, bir sözleşme, işlem veya plan olduğunu söylüyor. Üç şeyden biri. Sözleşmeye dayalı bir işlem veya plandan söz etmiyordu” dedi.

Binance’in temsilci avukatları, bir varlığın menkul kıymet olabilmesi için gerçek bir sözleşmenin olması gerektiği konusunda ısrar etti. Hakim daha sonra geri adım attı ve içtihat hukukunun kanunun geniş kapsamlı tasarlandığını söylediğini savundu.

Duruşmanın ilerleyen saatlerinde Jackson, SEC avukatlarına, kripto endüstrisinin kurallarının nasıl uygulanacağı konusunda net olmadığı için aldığı eleştiriler hakkında soru sordu.

SEC’in avukatı, kurumun yıllar içinde yayınladığı kılavuza atıfta bulunarak, kurumun çelişkili açıklamalar yaptığına katılmadığını söyledi.

SEC avukatı, “Howey açık ve bir düzenleyicinin size özellikle menkul kıymetler yasalarını ihlal ediyor olabileceğinizi hatırlatmak için size ulaşmasına ihtiyacınız yok” dedi.

SEC’in görüşüne göre, Binance’in işini ve çıkardığı BNB ve BUSD tokenlerini sürekli tanıtması, bu tokenları satın alan insanlar için makul kar beklentileri yarattı. Binance’in avukatları ise tam tersine, herhangi bir işletmenin kendi kendini tanıtması nedeniyle tanıtım olgusunun tek başına bir faktör olamayacağını savundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir