Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.999
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.999
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin Ağında Stablecoin Çıkabilir!

Bitcoin Ağında Stablecoin

Bitcoin Ağında Stablecoin Çıkabilir! Yıl 2024’te, kripto para yatırım şirketi CoinShares’e göre, sektörde diğer stabilcoin’lerin hızı ve maliyetini zorlayabilecek bir Bitcoin tabanlı stabilcoin ortaya çıkabilir.

CoinShares’in 22 Ocak tarihli en son görünüm raporuna göre, analistlere göre 2024, Bitcoin’in stabilcoin arenasındaki kritik bir yıl olacak. CoinShares’in Bitcoin araştırma başkanı Christopher Bendiksen ve analist Matthew Kimmel, “Öngörümüz, bu yıl içinde modern stabilcoin sektöründe rekabet etmeye odaklanmış bir Bitcoin projesinin kullanıcılara kolayca erişilebilir hale geleceği yönünde.” diyorlar.

Bu tahmin, Bitcoin stabilcoin projelerinin daha önce de oluşturulmuş olmasına rağmen, Bendiksen ve Kimmel, bir Bitcoin tabanlı stabilcoin projesinin 2024’te kullanıcılara kolayca ulaşabilir hale geleceğini öngörüyor.

“Başarılı bir Bitcoin stabilcoin projesi, alternatiflerin hızını ve maliyetini bile ‘zorlayabilir’ ve bunu yaparken Bitcoin altyapısının temel stabilitesini devralabilir.” diyen ikili, Bitcoin’i stabilcoin’ler için bir platform olarak savunurken, “Bitcoin blockchain en uzun geçmişe, en büyük stabiliteye, en az teknik borca ve en güçlü güvencelere sahiptir.” diyorlar.

Bitcoin tabanlı stabilcoin’ler önce de oluşturulmuş olabilir, ancak Bendiksen ve Kimmel, 2024’te bir Bitcoin tabanlı stabilcoin projesinin kullanıcılara kolayca ulaşabilir hale geleceğini öngörüyor.

“İşletmelerin ve Bitcoin eklentilerinin istikrarlı coin harcamayı yavaş yavaş entegre etmeye başlamasıyla, sürekli kullanım artışının yolunu açacağımızı tahmin ediyoruz.” Buna ek olarak, bunun Bitcoin’in para özelliklerini güçlendirebileceğini ve sansüre karşı direncini artırabileceğini savunuyorlar.

Ancak teknik engeller hala varlığını sürdürüyor ve tarih, stabilcoin kullanıcılarının daha hızlı ve düşük maliyetli ağları tercih etme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bendiksen ve Kimmel, “Bitcoin, dolar destekli tokenlar gibi harici varlıkları doğal olarak destekleyecek esneklikle tasarlanmamış olmakla birlikte, tarih, stabilcoin benimsemenin genellikle en ucuz işlem maliyetleri ve en yüksek hız sunan platforma doğru yönlendiğini göstermiştir.” diyorlar.

Trust Machines’e göre, Stacks, RSK ve Liquid Network gibi birçok Bitcoin altyapı firması, Bitcoin’in temel katmanı üzerine stabilcoin’ler oluşturmuş durumda.

USDA, Dollar on Chain (DoC), rDAI (RDAI) ve Liquid Tether (L-USDT) gibi ABD doları cinsinden stabilcoin’ler, Bitcoin’in ikinci katmanında başlatılmış durumda.

Bu stabilcoin’ler Bitcoin’in ikinci katmanında var olsalar da, Trust Machines, stabilcoin’lerin ilerleyen zamanlarda Bitcoin’in temel katmanına gelebileceğini, ancak bunun “şu anda mümkün olmadığını” belirtiyor.

Bitcoin blok zincirinde yakında “bitRC20 formatında” stabilcoin piyasaya sürmeyi planlayan bir şirket ise OKX’nin kripto para borsasının risk sermayesi koluna sahip bitSmiley Labs’tir.

Dikkatinizi çekebilir: Bittrex CEO’su: “FCA Şirketlere Zarar Veriyor!”

“bitUSD” için son beyaz kağıdına göre, dolaşımdaki tüm bitUSD, fazla teminat ile desteklenecek ve tüm bitUSD işlemleri Bitcoin blok zincirinde kamuoyu tarafından görülebilecek. Ancak WhitePaper’a göre, bitUSD yalnızca ABD dolarına “hafifçe sabitlenmiş” olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir