Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.627
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.627
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bittrex Global CEO’su, ‘FCA, Şirketlere Zarar Veriyor’

Bittrex Global CEO’su Oliver Linch, FCA kurallarından dolayı birçok şirketin İngiltere’den ayrıldığını söyledi. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, geçtiğimiz yaz Birleşik Krallık’ın web3 için küresel bir merkez olma arzusunun bir parçası olarak, ülkede bulunan kripto şirketlerinin nasıl kayıt olması ve faaliyet göstermesi gerektiğine ilişkin düzenleyici netlik sağlamaya istekli olduğunu söyledi.

Ancak birkaç ay hızlı ilerledikleri görüldü ve bazı firmalar, ülkenin mali düzenleyicisi olan Mali Davranış Otoritesi’nin katı pazarlama kuralları nedeniyle hizmetlerini askıya aldı veya İngiltere pazarından çıktı.

Bittrex Global CEO’su Oliver Linch bir röportajda şunları söyledi: “Belirli kripto oyuncuları için FCA’nın oldukça katı pazarlama kuralları caydırıcı ve potansiyel olarak yargı yetkisinden ayrılma nedeni olarak hareket ediyor.” Ancak bunu yapmanın en iyi yolu, piyasanın uyumlu kalmasını sağlayacak kadar anlaşılır ve düzenleyicinin uygulayabileceği kadar açık bir yasal çerçeve oluşturmaktır.”

Linch, özellikle mali düzenleme alanında, düzenleme politikasının şifresini çözme ve taslak hazırlama konusunda on yıldan fazla deneyime sahip eski bir Shearman & Sterling avukatıdır. Bunun yanı sıra kripto borsasının kendi düzenleyici sorunları ve düşen Pazar payı nedeniyle Kasım ayında kapanacağını açıklayan Bittrex Global’in eski Genel Danışmanı ve şu anki CEO’su.

Katı Reklamcılık Kuralları

İngiltere’nin FCA tarafından belirlenen ve düzenlenen yeni kripto reklamcılık kuralları geçtiğimiz yıl 8 Ekim’de yürürlüğe girdi ve bazı kripto firmaları için zorluklara neden oldu.

Bununla beraber İlk kez yatırımcılar için bir bekleme süresi de içeren yeni kurallar, kripto ürünlerinin pazarlanmasını daha şeffaf ve doğru hale getireceği umuduyla uygulamaya konuldu ancak bazı firmalar bunları zorlayıcı bulurken, diğerleri üçüncü taraflara yöneldi.

Fintech firması Revolut, “Finansal Davranış Otoritesi tarafından Ekim ayında belirlenen yeni gereksinimlere uyum sağlaması için daha fazla zaman vermek” amacıyla bu ayın başında Birleşik Krallık’taki işletmelere yönelik kripto ticaretini askıya aldı.

PayPal, geçen yıl İngiltere’deki kripto alımlarını 2024’ün başlarına kadar geçici olarak duraklatacağını açıklamıştı ve kripto borsası Bybit, kural değişikliği nedeniyle Ekim ayında İngiltere’den ayrılmıştı.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir