Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.522
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.522
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinbase, ABD Hazinesinin Masaya Tekrar Oturmasını İstiyor

Coinbase, ABD Hazinesi’nin kripto paraların karıştırılmasına ilişkin önerdiği kural koymanın, kripto platformlarından gereksiz miktarda veri ve kaynak talep ederken düzenleyici bir boşluğu yeterince gidermede başarısız olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Hazine Bakanlığı’na ait Mali Suçlarla Mücadele Ağı’na (FinCEN) sunulan bir yorumda Coinbase, düzenlenmiş kripto platformlarının şüpheli faaliyetler ve yasa dışı kripto karışımlarıyla ilgili kayıt tutma ve raporlama kurallarıyla zaten yükümlü olduğunu öne sürdü.

Coinbase, kripto platformlarının, meşru amaçları olan platformlar da dahil olmak üzere tüm kripto karıştırma faaliyetlerini raporlaması için önerilen gerekliliğin, şirketlerin kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması olmadığını söyledi. Başvuruda bununla beraber kayıt tutma ve raporlama için parasal bir eşiğin bulunmaması sorunu da ele alındı.

Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, bir X gönderisinde “şüpheli olmayan işlemlerin toplu olarak raporlanmasına yol açacağını” yazdı.

Grewal, “Kongre bu tür bir veri dökümünün zaman ve kaynak israfı olduğunu söyledi” dedi.

Coinbase’in açıklaması, FinCEN’in geçtiğimiz yıl Ekim ayında kripto karıştırma faaliyetleriyle ilgili şeffaflığı artırmayı amaçlayan kural koyma önerisine yanıt olarak geldi.

FinCEN Direktörü Andrea Gacki Ekim ayında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu, FinCEN’in, birincil kara para aklama endişesi taşıyan bir işlem sınıfını hedeflemek için Bölüm 311 yetkisini ilk kez kullanmasıdır ve tıpkı geleneksel finansal sistemdeki çabalarımızda olduğu gibi, Hazine, yasa dışı kullanım ve suiistimali tespit etmek ve kökünü kazımak için çalışacaktır.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir