Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.724
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.724
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Coinbase Mahkemeye Başvurdu!

New York Bölge Hakimi Katherine Polk Failla, Çarşamba günü mahkemede Coinbase borsasında listelenen tokenlerin menkul kıymet olup olmadığı konusunda soruşturma başlattı.

Coinbase, Haziran ayında SEC tarafından kayıtsız bir borsa, komisyoncu ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiği iddiasıyla dava edilmişti. Coinbase, davanın reddedilmesini savunarak ve düzenleyiciyi “uygulama yoluyla düzenleme yaklaşımı” benimsemekle suçlayarak bu iddiaları geri çekti.

Coinbase avukatı William Savitt, menkul kıymetlerin nasıl tanımlandığını araştırdı ve “Beanie Baby Inc.’e yatırım yapmak ile Beanie Babies satın almak” arasındaki farkın ne olduğunu belirtti.

SEC Haziran ayındaki şikayetinde SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH ve NEXO gibi tokenlerin menkul kıymet olduğunu söylemişti.

Savitt, Coinbase’in web sitesinde listelenen tokenlerin hiçbir zaman menkul kıymet olarak kabul edilemeyeceğini iddia etmediğini belirtti.

“Token işlemlerinin asla yatırım sözleşmesi olamayacağı görüşünü kabul etmiyoruz” dedi ve SEC’in davasında yatırım sözleşmesi tanımını karşılayacak herhangi bir iddia sunmadığını da sözlerine ekledi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Ayrıca Coinbase’in, bir yatırım sözleşmesi yapmak için alıcı tarafından imzalanan resmi bir sözleşmenin gerekli olmadığı konusunda SEC ile aynı fikirde olduğunu söyledi. Fakat yine de, token alıcılarının token projeleri hakkındaki teknik incelemeleri ve diğer bilgileri okumasının, yatırım sözleşmeleri satın aldıkları anlamına gelmediğini söyledi.

Savitt bununla beraber SEC’in, Coinbase’de token satışının yatırım sözleşmeleri olarak kabul edilmesi gerektiği tezini de geri çevirdi; çünkü token projeleri alıcılara belirli sözler vermiş olabilir ve alıcılar tokenleri fiyat artışı umuduyla satın almış olabilir.

Savitt, “İcra edilebilir bir vaadin iletilmesi amaçlanan bir beyanın olması gerekiyor. Bu, bir yatırım sözleşmesi olarak düşünülebilecek şeyin indirgenemez minimum miktarıdır” dedi.

Coinbase Avukatı, blockchain tokenlarını menkul kıymetlerden gerçekten farklı kılan şeyin, ister doğrudan bir ihraççıdan ister ikincil piyasadan hisse senedi satın alan kişinin, bu menkul kıymetlerin sahibine verdiği tüm hakları alması, ancak bunun tokenlar için geçerli olmadığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir