Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.115
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.115
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance’nin Anti-Dolandırıcılık Risk Kontrol Tedbirleri!

Binance'in Anti-Dolandırıcılık Kontrol Tedbirleri

Binance, geçtiğimiz günlerde dikkat etmemiz gereken önemli dolandırıcılık yöntemlerinden bahseden ve önemli 8 madde içeren bir yazı paylaştı. İşte detaylar!

Kripto sektörünün son dönemlerde artan popülerliği ile birlikte dolandırıcılık olaylarında da artış gözleniyor. Yatırımcıların son yöntemler hakkında bilgi sahibi olmaları ve dikkatli davranmaları son derece önemlidir.

Lider kripto borsası Binance, kullanıcılarını kripto dolandırıcılığından korumak amaçlı risk kontrol tedbirlerini içeren 8 maddeyi paylaştı. Kripto sektörüne artan ilgiyle birlikte yeni dolandırıcılık yöntemlerinin de sıkça türediğini belirtti. Kullanıcıların, bu yöntemler ve nasıl korunacakları hakkında güncel bilgiye sahip olmalarının çok önemli olduğuna değindi.

Binance, Kullanıcılarını Dolandırıcılığa Karşı Nasıl Korur?

Binance, kullanıcılarının dolandırıcılık önlemleri konusundaki farkındalığını arttırmak için çeşitli risk kontrol yöntemlerini uygular. Bu önlemleri dolandırıcılık riskinin gücüne göre sekiz farklı seviyeye böler.

1. Pop-Up Bildirimleri: Pop-up bildirimleri Binance’in en hafif risk uyarı yöntemidir. Bu bildirimler, kullanıcıların şüpheli dolandırıcılık tuzağına düşüyormuş gibi göründüğü durumlarda kullanılır.

2. Risk Değerlendirme Formu: Risk değerlendirmesi bir anket formunda sunulur. Kullanıcıların ankete verdikleri yanıtlar aracılığıyla dolandırıcılık tuzağının ve anormal noktaların tekrar gözden geçirilmesi sağlanır.

3. Kötü Amaçlı Veri Tabanı Uyarısı: Binance, Web3 alanında öncü güvenlik şirketleri ile işbirliği yaparak küresel bir adres veritabanı oluşturmuştur. Geniş kapsamlı adresi verilerine dayanarak, kullanıcıların fonlarını riskli adreslere çekmeleri durumunda uyarı göndererek bu durumu önlemeye çalışmaktadır.

4. Küçük Komisyon Miktarlarını Dondurma: Ponzi şemaları, kripto paralarda en yaygın dolandırıcılık yöntemlerinden biridir. Dolandırıcılar genellikle seçtikleri kurbanları birkaç başlangıç yatırımı ile cezbetmeye çalışır. Gerçekte, bu yatırımlar sahte olup, kurbanları daha ciddi dolandırıcılıklara çekme amacıyla tasarlanmıştır. Binance, olası kurbanları belirlediğinde, anormal fon akışını dondurur ve iletişim sağlar.

5 & 6. Soğuma Süresi (1 Saat & 24 Saat): Soğuma süresi, Binance’in kullanıcıların fon çekmeden önce sakin kalmalarına yardımcı olduğu bir hizmettir. Bu süre zarfında, olası kurbanın para çekme işlemleri devre dışı bırakılır.

Riskin seviyesine göre soğuma süresi saatlik ve 24 saatlik olmak üzere ayrılır. 24 saatlik soğuma süresine alınan kullanıcılar, mevcut para çekme işlemlerine dikkat etmelidirler.

7. Sohbet Engelleme: Yukarıdaki hizmetlerin yanı sıra, bazı kullanıcılar neler olduğunu sormak isteyebilir. Para çekme işlemleri sırasında görünen pop-up’lar, değerlendirmeler veya müdahaleler konusunda şüpheli olabilirler. Bu nedenle, Binance Müşteri Hizmetleri, kullanıcılara dolandırıcılık tuzağı detaylarını ifşa etmek amacıyla tartışmalara dahil olacaktır.

8. Uyandırma Çağrısı: Uyandırma çağrısı, dolandırıcılık tuzağına derinlemesine düşen kurbanlar için özel bir araçtır. Olası bir kurbanı acil bir durumda veya büyük bir fon miktarını etkileyen bir durumda, servis ekibi kullanıcıya bir çağrı sağlayacaktır. Burada, bir Binance müşteri destek çalışanı, kullanıcıyla Binance sohbet özelliği aracılığıyla doğrudan sesli iletişim kurarak özel destek sağlayacaktır.

Eğer bir dolandırıcılık kurbanı olduysanız, Binance yetkilileri ile iletişime geçmeniz oldukça önemlidir. Dev borsa, kullanıcı fonlarının güvenliğini oldukça önemser.

Binance’nin Yeni Launhcpool Projesi AltLayer (ALT) Nedir? Ne işe yarar?


Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir