Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.812
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.812
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto Piyasasında Nasıl İş Bulabilirim?

Kriptoda bitmek bilmeyen iş fırsatları

Kripto para alanı, hayatımıza 2010 yılından bu yana farklı şekillerde dahil olmuştur. Sık sık kripto paralar hakkında bir şeyler duyabiliyoruz. Coinmuhendisi olarak artık kripto ile harmanlanmış bir hayata sahipsiniz. Vaktinizin çoğunu ayırdığınız bu alanın iş kolu olabileceğini de hiç düşündünüz mü?

Gelin birlikte kripto para sektöründe iş bulma fikirlerini tek tek inceleyelim.

Sektörün Şuan ki Durumu Nedir?

Her ne kadar teknoloji 10 yıldan fazla mevcut olsa da, bu alanda iş yerleri daha yeni. Ayrıca alandaki işler teknolojik ve teknolojik olmayan olarak iki kısma ayrılırlar. Aşağıdaki tabloda bir takım pozisyonlar ve onların ücretleri ortalama olarak verilmiştir.

web3 career and jobs

CryptoCareers raporuna göre sadece geçtiğimiz yıl 9000 yeni pozisyon açıldı. 2022 yılının ayı piyasası olmasına rağmen işe alımlar hala devam etmekte.

2022 Crypto and Web3 Jobs

Nereden Başlamak Gerek?

1. Temel Bilgilere Sahip Olmak

İlk olarak temel düzeyde kripto paraların ne olduğunu anlamanız gerekiyor. Bu bize sektör hakkında bilgi verecektir. Sektörde ne olup bittiğini, nasıl çalıştığını kısmen anladıktan sonra, artık belirli bir alan ilginizi çekmeye başlayacaktır. Peki, temel bilgileri nasıl ve nereden elde edebilirim? Bununla ilgili Coinmuhendisi Youtube kanalında ücretsiz eğitim seti bulunmaktadır. Eğitim seti sizlere piyasa ve teknoloji hakkında pek çok bilgi verecektir.

Seriyi izledikten sonra bloğa devam etmeyi unutmayın!

Artık siz de birer Coinmuhendisi oldunuz! Tebrikler! Sonraki adım daha fazla pratik yolu ile mekanizmayı anlamaktır.

2. Pratik Yapmak

Blockchain dediğimiz şey aslında bir front-end teknolojisi. İnsanlar blockchain ile etkileşime geçebilmek için front-end’leri kullanırlar. Mekanizmayı anlamak için siz de aynısını yapmalısınız.

Blockchain ile etkileşime geçmenin en iyi yolu DeFi kullanımıdır. Bunun için Uniswap, SushiSwap, CurveFi gibi borsaları kullanabilirsiniz. Tabi, DeFi alanı sadece bu örnekler ile kısıtlı değil. Köprüler, likidite havuzları, madencilik, staking tarzı platformları ve detaylarını araştırırsanız, çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Ayrıca kurduğunuz kripto cüzdanları sayesinde çeşitli blockchain ağlarını kullanabilirsiniz. En yaygın cüzdanlara örnek olarak Metamask. Trust Wallet, Phantom cüzdanları gösterebiliriz.

Pratik yapmak size zincir üzerinde bir “CV” oluşturmanıza da olanak sağlayacaktır. Bu CV gerçeklerin çarpıtılmadığı, size özel yetkinliklerin detaylı bir şekilde var olduğu, sizi bütünüyle anlatan özellikleri içerecektir.

3. Sektör Seçimi

Kripto hakkında bilgiler edindiniz. Temel bilgilerinizi pratik sayesinde daha da güçlendirdiniz. Artık kripto çalışanı olmak için bir adaysınız. Peki bu alan çok geniş, yolun sonrasında nereden devam etmeliyim? Bu sorunun cevabını yaptığınız pratikler ile öğreneceksiniz.

Şuan için alanda mevcut olan ana sektörler:

  • Blokchain Geliştiriciliği

2021 Global Blockchain İstihdam Raporuna göre blockchain geliştiricisi pozisyonlarına her yıl ortalama 300-500% daha fazla talebin artması bekleniyor. Yıllık ortalama maaşın 120.000 USD üzerinde olması da bunu etkileyen bir diğer faktördür. Bir blockchain geliştiricisi olmak için bilinmesi gereken ana programlama dilleri C++, C#, Solidity, Rust, GO (Golang), Python ve JavaScript (JS)dir.

Bu sektörün alt dalları mevcuttur:

  • Full stack developer
  • Back-End Developer
  • Front-End Developer
  • Software Developer
  • Blockchain Legal Assintant

Bu dallar sadece onların bir kısmıdır. Bu pozisyonlar şirketlerin çalışma biçimine göre de değişim gösterebilir.

  • Gazetecilik

Bu alanda asıl talep edilen güçlü yazarlık kabiliyeti ve güçlü kripto bilgisidir. Bu iki özelliğin sizde olması rakiplerinize kıyasla sizi daha ön plana çıkartır. Bu alanda hangi pozisyonlarda çalışmak mümkün:

  • İçerik oluşturucu
  • Sosyal Medya Yöneticisi
  • Araştırma analisti

Gazetecilik alanı LinkedIn’ de en çok aranan pozisyonlardandır. Şuan için “Crypto Journalist” araması yaklaşık 3.000den fazla sonuç vermekte.

  • Risk Sermayesi

Her gün kripto alanında onlarca yeni Start-Up’lar ortaya çıkıyor. Bu Start-up’ları finanse edenler ise Risk Sermaye Fonlarıdır (VC). Eğer eğitiminizi finans kısmında aldıysanız, bu sektör tam size göredir.

  • Portföy analisti
  • Risk Yöneticisi
  • Araştırma Görevlisi

Hatırlatmak gerek, kripto paralar geleneksel finans sisteminden farklı çalışmakta. O yüzden pozisyon başvurularınızdan önce finans ile paralel olarak kendinizi kripto paralar kısmında da geliştirmeye özen gösterin.

  • Madencilik

Tüm bunlar dışında işin daha da teknolojik kısmına inmek istiyorsanız, uygulamalı olarak çalışmak istiyorsanız, bu sektör sizin için uygun olabilir. Elektrik ve elektronik alanında eğitim almanız sizi rakiplerinizden daha avantajlı duruma getirebilir.

  • Veri Merkezi Teknisyeni
  • Elektrikçi
  • Maden Mühendisi

Ayrıca madencilik şirketleri pazarlama, satın alma ve içerik oluşturma kısmında da açık pozisyonlarla karşılaşabilirsiniz. O yüzden gazetecilik kısmında yer alan içerik oluşturucu pozisyonu buraya dahil edebilirsiniz.

  •  Video İçerik Üretici 

Kripto piyasasında video içeriği üreterek para kazanabilmeniz mümkün. Kullanıcılar karmaşık hissettikleri bir çok durumda bu karmaşaya çözüm bulmak için çözüm üreten içerik videoları taramakta. Sizler yatırımcıların işlerini kolaylaştırıcı video içerikleri üretebilirsiniz.

İçerik üretmenin dışında video edit konusunda da kendinizi geliştirmeniz ve güncel gidişatı takip etmeniz etkili bir yatırımcı kitlesine ulaşmak için çok önemlidir.

  • Makale Yazarı

Kripto sektöründe kendinizi geliştirmenin en iyi yollarından bir tanesi de makale okumaktır. Kullanıcılar merak ettikleri konularda yazılmış olan en detaylı ve kapsamlı makaleye ulaşmak için yarışırlar. Sizler kullanıcılar için bir çok konuda içerik makalesi yazıp yayınlayarak kendinize büyük bir kitle oluşturabilirsiniz.

Pozisyon ve İlanlar Nasıl ve Nereden Bulunur?

Bu daldaki iş ilanlarını bulmak için göz atmamız gereken ilk yer LinkedIn olacaktır. Özellikle iş arayan iseniz, bu platformu kullanmanızı ve ilgili yetkinlik alanlarınızı en detayına kadar profilinizde belirtmeniz gerekmektedir. Örneğin Coinmuhendisi olarak iş ilanlarımızı LinkedIn adresimiz üzerinden takip edebilirsiniz.

LinkedIn platformunda açılan iş ilanları konusunda kendinizi yetenekli hissediyorsanız kısa süre içinde siz de kripto topluluğunun bir parçası ve çalışanı haline gelebilirsiniz. Süreç ve sonuç sadece sizin kendinizi nasıl geliştirdiğinize bağlıdır.

Bizimle Çalışmak İster Misin?

Coinmuhendisi ekibi olarak Adobe Creative Suite’te yetkin, güçlü iletişim, kavramsal düşünme, tipografi becerileri ve tasarım becerileri yerinde olan, etkili logolar, tasarımlar ortaya koyabilen, kripto paralarla ilgili bilgisi olan, halihazırda bir ” Grafiker ” iş ilanımız bulunmaktadır.

Grafik tasarımı konusunda iş arayanlar ve kendisine güvenenler bizlere CV lerini, e posta aracılığı ile ulaştırabilirler.

İş başvurusu için ilgili e posta: [email protected]

Ayrıca farklı alanlarda yeteneğiniz varsa ve bizimle çalışmak isterseniz aşağıdaki tweet’e göz atabilirsiniz.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto Piyasasında Nasıl İş Bulabilirim?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir