Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.586
% 1.75
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.586
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Uniswap (UNI) nedir ?

Uniswap

Uniswap (UNI) nedir? Uniswap güvenilir mi?

Son zamanlarda merkezi olmayan finans (DEFi) platformları giderek yaygınlaşmakta. Bugün ki yazımızda Defi platformları içinde adını sıkça duyduğumuz Uniswap (UNI) nedir? Uniswap güvenilir mi? gibi soruların cevaplarına bakacağız.

Uniswap (UNI) Defi platformları arasındaki en büyük işlem hacmine sahip projelerinden biridir.

Temelde Uniswap, Ethereum ağındaki hizmetleri iyileştirmek için tasarlanmış bir protokoldür.

Protokol kişiler arası ticareti kolaylaştırmak için otomatikleştirilmiş piyasa yapıcıları (AMM) ve likidite havuzlarını kullanır. Kasım 2018’de piyasa sürülen Uniswap Mart 2021’de V3 güncellemesiyle birlikte gelişmeye devam etmektedir ayrıca Eylül 2020’de kendi yerel tokeni olan UNI’yi geliştirmiştir.

Uniswap, geleneksel borsalara kıyasla token ticaretinin verimliliğini artırmanın yanı sıra işlemlerin otomatik biçimde gerçekleşmesini ve token sahibi herkese tamamen açık bir platform sunmayı hedeflemektedir.

Uniswap V3 Akıllı Sözleşmeleri Polygon'da Kullanıma Sunulacak - KoinSaati

 

Ayrıca Uniswap, yerel UNI tokeni de dahil olmak üzere birden fazla kripto varlıktan yararlanarak, Defi mantığının getirdiği ek avantajlarla birlikte, geleneksel bir borsayla neredeyse aynı hizmeti sunmaktadır.

Uniswap(UNI) Nasıl Çalışır?

Uniswap, daha verimli piyasalar yaratmak amacıyla merkezi borsaların aksine, likidite havuzlarını kullanır. “Likidite sağlayıcı” olarak sınıflandırılan bireysel yatırımcılar, diğer kullanıcılar tarafından alınıp satılabilen bir çift token ekleyerek borsaya likidite sağlar. Bu çift token, ETH ve herhangi bir ERC-20 tokeni veya iki ERC-20 tokeni olabilir.

Bu işlem karşılığında likidite sağlayıcılarına, o işlem çifti için kazanılan işlem ücretlerinin belirli bir yüzdesi ödenir. Her ticari işlem karşılığında, diğer token’in miktarına bağlı olarak token havuzundan o oranda token çıkarılır.

Dolayısıyla bu işlem sonucunda söz konusu token fiyatı sürekli olarak değişmektedir. Büyük miktarda Ethereum’un erişilebilir olmasını sağlayan tokenleri listelemek için herhangi bir ücret veya kullanıcı kaydı gerekmez.

Uniswap (UNI) Kurucuları kimlerdir?

Uniswap kurucusu Hayden Adams’tır. Adams üniversitede bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra bir süre Simens’te çalışmış, 2017 yılında bir reddit gönderisi sayesinde kripto dünyasıyla tanışmıştır.

Uniswap ekosistemi nasıl?

Resmi web sitelerinde yayınladıkları verilere göre halihazırda 300 fazla proje Uniswap protokolünü kullanmakta. Detaylar için resmî web sitesini inceleyebilirsiniz

Uniswap Ağı Güvenli mi?

Unisawap bir Defi protokolüdür UNI ise platform içi bir ERC-20 tokenIdır. ERC-20, esasen Ethereum ağının gücünden gelen güvenlik hususlarıyla birlikte sadece tokenler için bir kurallar dizisi tanımlar.

UNI yerel tokeni, Uniswap projesinin gelecekteki gelişimini güvence altına almayı amaçlamakta Ayrıca platform kötü niyetli kişilerin platformun itibarına veya güvenliğine zarar verebilecek sürüm yükseltmeleri önermesini ve yürürlüğe koymasını engelleyen merkeziyetsiz bir oylama sistemi oluşturmuştur.

United States SEC Reportedly Investigating UniSwap Exchange

Şunu unutmamakta yarar var, AMM gibi sistemler yatırımcıları zarara uğratacak güvenli açıklarına neden olabilir, sonuçta hiçbir sistem %100 ,güvenlidir diyemeyiz.

UNI token piyasa değeri nedir?

CoinmarketCap verilerine göre 20.10.2022 tarihinde toplam arzı 1 milyar birim. Mevcut durumda UNI token dağılımı şu şekilde: Uniswap topluluk üyelerine, başka bir deyişle kullanıcılara yüzde 60, takım üyelerine yüzde 21,51, yatırımcılara yüzde 17,8 ve danışmanlara yüzde 0,69. Son üç sınıfa yapılacak dağıtım, dört yıl sürecek yürürlüğe koyma programına göre gerçekleşecek.

Uniswap (UNI) Nereden Alınır?

Uniswap(UNI) yerel tokenı  Binance, OKEx gibi isimlerin yanı sıra tahmin edileceği üzere Uniswap’ın kendi platformunda da yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir