Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.563
% 4.93
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.563
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

İşletim Sistemi MacOS İçinde Bitcoin Whitepaper’ı Bulundu

Dünya Devi, Bitcoin ETF'si İçin Başvurdu!

Bir kullanıcı, popüler işletim sistemlerinden biri olan MacOS içinde Bitcoin Whitepaper’ının gizlendiğini ortaya çıkardı.

Görüntü Yakalama Yardımcı Programı’nın içinde varsayılan olarak etkin olmayan Sanal Tarayıcı II adlı bir işlev bulundu. Bu işlevin içinde, San Francisco körfezinin bir fotoğrafı ve Bitcoin Whitepaper’ının PDF kopyası yer aldığı ortaya çıktı.

Bu keşif, blog yazarı Andy Baio tarafından bulundu ve Waxy adlı kişisel blogunda yayınlandı.

Baio, terminal uygulamasına aşağıdaki komutları girerek whitepaper’ın bir kopyasını açılabileceğini belirtti: SingleQuoteLightGreenSingleQuoteLightGreen open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf SingleQuoteLightGreenSingleQuoteLightGreen

Dosya adı “simpledoc.pdf” ve sadece 184 KB olduğu belirtiliyor. Bu gizli dosyanın neden dahil edildiği bilinmiyor, ancak birçok kişi MacOS 14’ün piyasaya sürülmesi beklenen sonlarında bu dosyanın hala bulunup bulunmadığını kontrol edecektir.

Bu keşif, Craig Wright’ın Bitcoin teknik incelemesinin telif hakkını almaya çalıştığı ve bunu barındıran yerlere dava açtığı bir dönemde gerçekleşti. Ancak, Wright başarısız oldu. Birleşik Krallık’taki bir mahkeme, “herhangi bir yerde ifade edilmemiş veya sabitlenmemiş bir konunun telif hakkı korumasına izin veren herhangi bir yasa ihtimali görmüyorum” diyerek, Wright’ın telif hakkı talebini reddetti.

Apple’ın bu gizli dosyayı MacOS kullanıcılarına düzenli olarak gönderdiği yamalar aracılığıyla kaldırıp kaldırmayacağı merak ediliyor. Ancak, birçok kişi bu keşif sayesinde Bitcoin Whitepaper’ı hakkında daha fazla bilgi edindi ve bu belgenin teknoloji dünyasında nasıl önemli bir yere sahip olduğunu fark etti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir