Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.565
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.565
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Binance Avustralya’nın Lisansı İptal Edildi

Binance

Binance Australia Türev ürünler lisansı, Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) tarafından iptal edildi.

Dünya genelinde Binance düzenleyici baskılarına maruz kalmaya devam ediyor. En son 2021 yılında, Birleşik Krallık, Kanada ve Japonya gibi ülkeler Binance hakkındaki endişelerini dile getirmişti. Borsa bir yandan dünya cağında genişlemeye devam ederken bir yandan da bu tür yasal baskılara maruz kalmakta.

Konu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) Binance Australia’nınTürev ürünler lisansını iptal etti.

ASIC Neden Böyle Bir Ceza Verdi?

Kararın sebebi, Binance’in Avustralya’daki finansal hizmetler işine yönelik hedefli bir inceleme sonucu perakende ve toptan satış müşterilerinin sınıflandırılması da dahil olmak üzere uyumluluğunu sağlamamasıydı. Binance Australia Türev Ürünleri müşterileri, türev pozisyonlarını artıramayacak veya platformda yeni pozisyon açamayacak.

Binance’in kapanması beklenirken, şirket ayrıca mevcut türev pozisyonlarını 21 Nisan’dan önce kapatmalarını gerektirecek. Binance’in bir sözcüsü, ASIC ile yakın zamanda yaptığı anlaşmanın ardından, Binance’in Avustralya’da “daha odaklı bir yaklaşım” izlemeyi seçerek Binance Australia Türev Borsasının kapattığını açıkladı. Ancak, spot ticaret hala Avustralya’da ikamet edenler için geçerlidir.

Binance’in Avustralya’daki bu hamle, ülkedeki diğer kripto borsalarının regülasyon konusunda daha fazla dikkatli olmalarına neden olacak gibi görünüyor. ASIC, kripto para birimleri ve diğer finansal araçların düzenlenmesi konusunda dünya genelinde diğer düzenleyici kuruluşlarla birlikte çalışıyor ve kripto para pazarındaki hızlı büyüme sebebiyle düzenleyici yaklaşımın daha katı hale gelmesi amaçlıyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketin küresel düzeyde faaliyet gösterdiğini ve ülkelerin kripto para birimleri ve blok zinciri alanındaki düzenlemelerine uygun hareket ettiklerini söyledi.

Binance’in Avustralya’daki faaliyetlerinin kapatılması, küresel düzeyde birçok düzenleyicinin Binance’e karşı açtığı soruşturmalar ve uyarıların sonucu olarak değerlendiriliyor. Binance, Avustralya’daki türev işlemleri bölümünü kapatmasına rağmen, Avustralya’da spot işlemlerine devam etmeyi planlıyor.

Binance’in bu kararı, dünya genelindeki kripto para birimi borsalarının düzenleyicilerle işbirliği yaparak faaliyetlerini yürütmesi gerektiği konusundaki farkındalığı artıracak gibi görünüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir