Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.413
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.413
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Japonya, Kripto İçin Olumlu Bir Ortam Oluşturuyor

Japonya

Japonya Liberal Demokrat Partisi Web3 proje ekibi, kripto para birimleri için daha dostane bir ortam yaratmak amacıyla öneriler içeren bir beyaz kitap yayınladı.

Bu beyaz kitap, ülkede Web3 teknolojilerinin benimsenmesi ve kullanımının artırılması için düzenleyici öneriler formüle etmek üzere olağan bürokratik süreçleri atlamayı hedefliyor.

Japonya, yüksek vergi yükümlülükleri nedeniyle birçok şirketin başka ülkelere taşınması nedeniyle kripto para birimi için daha sıcak bir atmosfer oluşturmaya çalışıyor. Beyaz kitap, kripto para birimleri konularının ele alınacağı bu yılki G7 zirvesinde liderlik sergilemesi gerektiğini de öneriyor.

Beyaz kitap ayrıca, vergi düzenlemelerinde değişiklikler yapılmasını öneriyor. Token ihraç edenlere yönelik kayda değer bir istisnanın halihazırda sağlandığını kabul eden beyaz kitap, vergi muafiyetleri de dahil olmak üzere token’lara ilişkin vergi düzenlemelerinde ek değişiklikler yapılmasını öneriyor.

Ayrıca, yatırımcıların zararlarını üç yıla kadar ileriye taşımalarına izin verilmesini ve kripto para biriminin yalnızca fiat para birimine dönüştürüldüğünde vergilendirilmesini öneriyor.

Beyaz kitap ayrıca, Web3 işletmelerinin denetçi bulmasını zorlaştıran muhasebe standartlarının yokluğuyla ilgili bir endişeyi de tanımlıyor. Bu nedenle, Japon Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü’ne kılavuzlar oluşturulmasını öneriyor. Ayrıca, limited şirkete benzeyen bir DAO yasası oluşturulmasını ve Şirketler Yasası ve Finansal Araçlar ve Borsa Yasası’nda değişiklikler yapılmasını öneriyor.

Beyaz kitap ayrıca, dolaşımda olan tokenler için tarama sürecinin kısaldığını, ancak yabancı kuruluşlar tarafından ihraç edilen yeni tokenlerin değerlendirilmesinin hala yavaş olduğunu vurguluyor. Prosedürlerin daha şeffaf hale getirilmesi ve ihraççıların değerlendirme için gerekli bilgileri sağlamasına olanak tanınması öneriliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir