Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.468
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.468
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

ZkSync, Bir Akıllı Sözleşmede 921 ETH Sıkıştığını Açıkladı

ZkSync

zkSync geliştiricisi Matter Labs, 1.7 milyon dolarlık 921 ETH’nin GemstoneIDO akıllı sözleşmesinde sıkıştığını açıkladı.

Ethereum katman 2 ölçeklendirme çözümlerinde arasında popüler olan zkSync geliştiricisi Matter Labs, bir akıllı sözleşmede 1.7 milyonluk fonun sıkıştığını doğruladı. GemstoneIDO akıllı sözleşmesinde sıkışan ETH fonları için firma bir çözüm arayışında.

Matter Labs, tarafından yapılan açıklamada sorunun GemstoneIDO akıllı sözleşmesindeki .transfer() adlı bir işlemden kaynaklandığı belirtildi. Sözleme ilk olarak test ağında başlatılsaydı sorun yaşanmayacağı açıklandı.

“Ne yazık ki, sözleşmeler test ağında ya da yerel düğümde denenmeden Era ana ağında konuşlandırıldı, bu da sorunu hemen yakalayabilirdi.”

Söz konusu hatalı işlem yeni Ethereum Sanal Makinesi (EVM) sıfır bilgi kanıtı toplama türü olarak çıkartılan zkSync Era’dan geldi.  Ekip ise zkSync Era hizmetinin EVM ile eşdeğer olmadığını bytcıde düzeyinde birbiri ile uyumlu çalıştığını söyledi. Bununda bazı işlemlerin farklı çalışabileceği anlamına geldiği vurgulandı.

Matter Labs, yaşanan hatanın sebebinin kendilerinden kaynaklandığını belirti. Ekip zkSync ekosistemindeki tüm üyelere benzer bir durumda sorunların hızlıca çözüleceğine dair güvence verdi.

“Bu büyük bir sorumluluk ve kaçınılmaz olarak ara sıra yaşanan sürtüşmeleri de beraberinde getiriyor ve bugün de bu durumlardan biriydi. Sorun yaşandığında ekibimiz tetikte olmaya ve sorunları çözme konusunda acımasız olmaya devam edecektir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir