Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.898
% 1.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.898
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Google Cloud, ‘BigQuery’ Veri Programına 11 Yeni Ağ Ekledi

Google Cloud bilişim işletmesi, BigQuery programına 11 ağı ekleyerek blockchain alanındaki çalışmalarını genişletiyor. Eklenen bu ağların içerisinde Polygon, Polkadot, Optimism gibi büyük ağlar mevcut.

Google Cloud işletmesi Şubat 2018’de ilk olarak Bitcoin blockchain verilerinin program aracılığıyla keşfedilmeye hazır olduğunu açıkladı. O zamandan bu yana Ethereum, Litecoin ve Dogecoin dahil olmak üzere 10 ağ eklendi.

Cuma günü yapılan duyuru, Google Cloud’un, kripto pazarındaki sıkıntıya saplanmış olmasına rağmen blockchain alanındaki çabalarını genişlettiğini söylemesinin ardından geldi.

Şirketin yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz 18 ay boyunca bu alana yatırım yaptık, işe alımlara devam ettik, yalnızca iş geliştirmemizi ve pazara çıkış ekiplerimizi değil, aynı zamanda ürün ve mühendislik yeteneklerimizi de büyütmeye devam ettik.” Dedi.

Google Cloud Web3’ün küresel başkanı James Tromans, geçtiğimiz hafta yaptığı bir röportajda; “Sadece gece uçup gitmediğimizi ve sadece zaman iyi gittiğinde burada olmadığımızı gerçekten göstermeye başlıyoruz.” Dedi.

Ayrıca yapılan basın açıklamasında şirket BigQuery programına yakın zamanda Avalanche, Arbitrum, Cronos, Ethereum’un Goerli test, Tron ve Near ağını eklediğinide duyurdu.

Google Cloud, aynı zamanda bu yılın başında hype yakalayan Ordinals projesine destek vererek en büyük ve orijinal blockchain ağında NFT’ler oluşturmanın bir yolu olarak Bitcoin BigQuery veri kümesini de geliştireceğini söyledi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

BigQuery Nedir?

BigQuery, ağın defterde depolanan belirli para akışlarına ilişkin kısa zaman ölçekli raporlama konusundaki sınırlı yeteneğinin üstesinden gelmek üzere tasarlanan geçmiş blockchain verilerini keşif için kullanılabilir hale getiren programdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir