Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.759
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.759
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

JP Morgan: Ethereum Beklenen Sonucu Vermedi!

JP Morgan:

JP Morgan: Ethereum Beklenen Sonucu Vermedi! JPMorgan’ın en son raporu, Ethereum’un Nisan ayında uygulamaya konulan Şangay yükseltmesinin beklenen faaliyet artışını tetiklemediğini iddia ediyor. JPMorgan’ın analistleri, Merge yükseltmesinin ardından Ethereum’un enerji tüketimini büyük ölçüde azaltarak iş kanıtından (PoW) hisse kanıtına (PoS) geçişini gerçekleştirdiğini belirtiyorlar. Bu kesinlikle olumlu bir gelişme olarak kabul edilebilir.

Ancak, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri, Şangay yükseltmesinin ardından Ethereum ağının ölçümlerinde hayal kırıklığı yaratan bir eğilim gördüler. Rapora göre, Ethereum’un günlük işlem sayısı %12 oranında azaldı ve günlük aktif adresler yaklaşık %20 düştü.

Ayrıca, blok zincirindeki merkezi olmayan finansta (DeFi) kilitlenen toplam değer (TVL) neredeyse %8 oranında azaldı. JPMorgan’a göre, geçtiğimiz yılın düşüş faktörleri, Terra ve FTX gibi platformların çöküşleri, ABD’nin düzenleyici baskısı ve daralan stabilcoin ekosistemi gibi etkenler, Şangay yükseltmesinin olumlu etkilerini aşabilir nitelikteydi. Sonuç olarak bu konuda açıklama yapan JP Morgan: “Ethereum Beklenen Sonucu Vermedi”!

Dikkatinizi çekebilir: Coinbase FTX’i Satın Mı Alacak?

Ağ güvenliğini artırmak amacıyla yapılan yükseltme, staking oranlarının %50 artmasına yol açtı. Ancak, likit staking protokolleri gibi önemli oyuncuların varlığı, merkezileşme konusunda endişeleri gündeme getirdi. Ethereum’un önünde hala bazı zorluklar olduğunu söylemek mümkün.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir