Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.265
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.265
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Bu hafta Bitcoin ve Altcoin Piyasasını Etkileyecek Önemli Gelişmeler

Haftalarca süren yoğun kayıpların ardından Bitcoin(BTC), güzel bir haftaya başladı. Altcoinlerin lideri Bitcoin geçtiğimiz haftayı 21 bin dolar seviyelerinde kapattı. 18 temmuzdan itibaren yatay çizgide hareket yapan Bitcoin, bu hareketlerine devam ediyor.

Bu Hafta Bitcoin ve Altcoinleri Etkilemesi Beklenen Olaylar 

Yaklaşık 4 haftadır düşüş eğiliminde bulunan Bitcoin, 9 eylül tarihinden beri bir yükseliş içinde. 15 Eylül tarihindeki Ethereum (ETH) merge, ABD enflasyonu durumu, ABD Eylül ayı TÜFE ve ÜFE verilerinin açıklanması Bitcoin’in gidişatını önemli ölçüde etkileyecek.

Bu etkinlikler Sırasıyla aşağıda belirtildiği gibi olacaktır.

Salı günü

15.00 ABD Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) açıklanacak. Beklenti (Aylık -%0.1, Yıllık 8.096)

Çarşamba günü

15:30 ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) açıklanacak.

Perşembe günü

Ethereum Merge Güncellemesi

17.00 SEC Başkanı Gensler’in Senato Bankacılık Komitesi’nde Toplantısı

Kripto Topluluğu, SEC Başkanı Gensler'in İstifa Etmesi İçin İmza Topluyor - BTCHaber

Bitcoin Fiyatındaki Son Yükseliş Sonrasında Short-Long Oranları Neredeyse Eşit

Geçen  haftaki kapanışın ardından gelen bir yükseliş sonucu Bitcoin yatırımcısına ihtiyaç duyduğu  rahatlamayı sonunda  gösterdi. 1 aydır düşüş gösteren Bitcoin, 9 eylülden itibaren bir yükseliş trendinde. 11 eylül kapanışındaki 21,800 dolar seviyesindeki fiyatı yeni hafta için sağlam bir temel oluşturdu. Bu seviye, Bitcoin’in önemli  bir trend çizgisine denk gelen bir konsolidasyon bölgesi oluşturuyor. Zincir içi analitik firması Glassnode’a göre, oluşan fiyat şu anda yaklaşık olarak 21,770 dolar.

Bitcoin, geçen ay kaybettiği önemli seviyelere henüz gelemedi. Bu seviyelerin başında, 23,330 civarında olan 200 haftalık hareketli ortalama geliyor. Fakat fiyatın 22,350 dolara kadar çıkması yatırımcılarını sevindirdi. Kripto para analisti Capo “22,300 dolar sadece ön fiyattı” yazdı. Daha sonra  ise, fiyaton 23 bin dolara çıkmasının ardından düşebileceğini söyledi. Cheds ise Bollinger bantlarının genişlediğini ve Bitcoin’in daha geniş bir aralıkta hareket edeceğini söyledi

ABD TÜFE-ÜFE Verileri yaklaşırken,  ABD Dolar Endeksi (DXY) Düşüyor

Bitcoin fiyat hareketlerinde  haftanın iki önemli gelişmesi sebep oluyor. FED TÜFE-ÜFE verilerini bu hafta salı ve çarşamba günleri açıklayacak.  Yatırımcılar TÜFE ve ÜFE’nin düşen enflasyonu göstermesini istiyor. Eğer durum böyle olursa, yükselen ABD Dolar Endeksi (DXY) nedeniyle problem yaşayan Bitcoin ve Altcoinler için ferahlama yaratabilir. FedWatch Tool’a göre FED, perşembe günü FOMC toplantısında 75 baz puanlık bir faiz artışı yapacak.

DXY nedir? - Dünya Gazetesi

ABD Dolar Endeksi(DXY) 20 yılın zirvesine ulaşmasından sonra  sadece 4 günde %2,7 düştü. Kripto para analisti Mark Cullen, “DXY grafiği, Merge’e rağmen beni Bitcoin için umutlandırıyor” dedi. Donald Pond ise, DXY grafiğinin önemli bir gösterge olduğunu söyledi. Son düşüşe rağmen DXY’nin hala yükseliş trendinde olduğunun altını çizdi

Ethereum Merge Geliyor

Merge, 15 eylül perşembe günü yayınlanıyor. Uzun bir süredir belirsiz şekilde ilerleyen olay, nihayet gerçeğe kavuşuyor. Coinmuhendisi.com olarak bildiğimiz  üzere Merge, Ethereum’u Proof-of-Work’ten(PoW) Proof-of-Stake’e(PoS) geçirerek hashing algoritmasını değiştirecek.  haberin çıktığı tarihlerde 2000 dolarlara kadar ulaşan ETH’ın, yükseltmenin yayınlanmasından sonra ne olacağı merak konusu.

Ethereum Merge, 15 Eylül tarihinde yayınlanıyor. Aylarca süren belirsizlikten sonra bu olay, nihayet gerçeğe dönüşüyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Merge, Ethereum’u Proof-of-Work’ten (PoW) Proof-of-Stake’e (PoS) geçirerek hashing algoritmasını değiştirecek. Merge etrafındaki hype, sosyal medyada ve ötesinde artmaya devam ediyor. Şimdiyse analistler, yükseltmenin yayınlanmasının ardından ne olacağını merak ediyor. Bu merak, özellikle yükseltmenin ardından piyasanın düşüp düşmeyeceği konusuna yoğunlaşıyor.

Ethereum – The Merge Güncellemesi Nedir? Neler Değişecek? – Bir Haber

10 Eylül’de Decentrader, dikkatli olmayı ve sadece yükseliş beklentisi içinde olmamayı tavsiye etti. Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinleri etkileyen TÜFE,ÜFE gibi birçok etken olduğunu vurguladı. Ayrıca, yükseltmede ters gidebilecek herhangi bir olayın  Ethereum forku olabileceğini söyledi. Böylece, yükselişte olan Ethereum rallisinin sona erebileceğine dair vurgu yaptı.

Bitcoin Hash Ve Madencilik zorluğu  ATH Yapıyor

Bitcoin’in ağ temelleri son zamanlarda düşüş dışında bir şey göstermedi. Şu an ise, bu eğilim yeni zirvelere doğru gidiyor. Bitcoin madencilik zorluğu ve hash oranı 12 eylül tarihinden itibaren önümüzdeki 2 gün boyunca All Time Hİgh(ATH) yani tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşacak gibi duruyor. BTC.com’dan gelen tahminlere göre, bir sonraki yeniden ayarlamada madencilik zorluğu %3 artacak. Bu sebepten dolayı hash oranı 31,91 trilyon ile daha önce görülmemiş bölgeleri görecek

İki hafta önceki ayarlama  %9,26’lık yeniden düzenleme, 2021 yılından itibaren yapılan en büyük artışı oluşturuyor ve madenci rekabetinin her zamankinden daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Son düzenleme olduğundan beri madenciler daha fazla hash gücü için kapışıyor.

Aşırı Korku Piyasada Hakimiyetini Sürdürmeye Devam Ediyor

Sitemiz olan “https://coinmuhendisi.com/market”  kısmında belirttiğimiz gibi  aşırı korku piyasalarda devam ediyor.

Veriler ve analizler ne kadar optimist bir şekilde görülse de, kripto piyasa yatırımcılarının hissiyatında bir değişim yok. Yatırımcının Korku ve Açgözlülük hissiyatını gösteren tabloda, bir yükseliş sürse de bu yükseliş 12 Eylül tarihinde “aşırı korku” bölgesine geri döndü. Bu da bize yatırımcıların hislerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını gösterdi. 2022 yılının büyük bir zaman diliminde maalesef çoğu “aşırı korku” bölgesinde devam etti ve ediyor. Bu durum Bitcoin ve Altcoin yatırımcılarını piyasaya olumlu bakmasını engelliyor.

Kripto para analiz platformu Santimen için, hem Bitcoin hemde Ethereum’daki Kâr alma faaliyetleri sayesinde  temkinli yaklaşmak için nedenler çok. Santimen, “Bitcoin 3 haftadan beri ilk kez 22 bin doların üzerine çıktı” sözleriyle piyasanın durumunu özetledi. Yatırımcıların kâr/zarar oranının Mart ayından beri görülen en yüksek seviyede olduğunu söyledi. Ardından bu yükselişin, piyasada al-sat  için tetikleyici olduğuna vurgu yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir