Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.933
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.933
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FTM Son Bir Ayda Memecoin’ler Harici En İyi Performans Gösteren Kripto Para Oldu

fantom spiritswap multichain

Fantom’un işlem hızını artırmaya yönelik yaklaşan Sonic yükseltmesi, kripto para dünyasında kayda değer bir yatırımcı coşkusu yaratmış görünüyor. Geçtiğimiz dört hafta içinde Fantom’un FTM tokenı %190’dan fazla artış göstererek etkileyici bir yükselişe işaret etti. Bu dalgalanmanın, devam eden boğa koşusunu desteklemesi beklenen ağın yaklaşmakta olan Sonic yükseltmesini çevreleyen beklentiye atfedilmesi muhtemeldir. Yükseltmenin son test ağı, hızlandırılmış işlem işleme hızları ve daha hızlı sonuçlanma süreleri sergiledi.

Bir katman 1 blok zinciri olan Fantom, yerel tokenı FTM‘nin dört hafta içinde %190’ın üzerinde yükselişine tanık oldu ve piyasa değerine göre ilk 100 dijital varlık arasında en iyi performans gösteren meme olmayan kripto para birimi olarak öne çıktı.

CoinGecko tarafından derlenen verilere göre, FTM’nin fiyatı 40 sentten 1,16 dolara fırlayarak Nisan 2022’den bu yana en yüksek noktasına ulaştı. Aynı zamanda, token’ın piyasa değeri 3,29 milyar dolara yükseldi ve küresel olarak en büyük 44. dijital varlık olarak konumlandı. Buna karşılık, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) aynı dönemde %28’lik bir yükseliş yaşarken, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum yaklaşık %20 değer kazandı. CoinDesk 20 Endeksi tarafından temsil edilen daha geniş piyasa ise %33’lük bir artış kaydetti.

İşlem işleme hızlarını artırması planlanan yaklaşan Sonic yükseltmesi, yatırımcıların ilgisini artırmış gibi görünüyor. Önümüzdeki bahar sezonunda mevcut Opera ana ağının yerini alması planlanan Sonic’in test ağı önceki yılın Ekim ayında yayına girdi.

Simüle edilmiş trafiğe sahip kapalı test ağı oturumları sırasında Sonic, 1,1 saniyelik sonuçlanma süresinin yanı sıra saniyede 2.000 işlemlik (TPS) maksimum teorik verim gösterdi. Buna karşılık, mevcut Opera ana ağı saniyede sadece 3,2 işlem hacmi kaydediyor.

Yükseltme, işlem hızlarını artırmanın ötesinde, akıllı sözleşme yürütmeyi önemli ölçüde hızlandırmak için tasarlanan Fantom Sanal Makinesi’ni (FVM) tanıtıyor. Ethereum Virtual Machine’in (EVM) kodunu kendi formatına çeviren FVM, geliştiriciler için sorunsuz geçişi kolaylaştırıyor. Bu geriye dönük uyumluluk, popüler Ethereum tabanlı merkezi olmayan uygulamaların Fantom’a sorunsuz bir şekilde geçmesine olanak tanır.

Reflexivity Research geçen ay yayınladığı bir raporda, “Fantom Sonic, özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) platformları, blok zinciri oyunları, yüksek frekanslı uygulamalar ve Nesnelerin İnterneti (IoT) olmak üzere Fantom ekosistemi için yeni olasılıkların kilidini açıyor” dedi. Sonic’in gelişmiş iş hacmi ve verimliliği, DeFi platformlarının daha sorunsuz çalışmasını, daha zengin oyun deneyimlerini, mikro işlemlerin verimli bir şekilde ele alınmasını ve güvenli IoT veri alışverişlerini mümkün kılıyor.

Yükseltmeyi çevreleyen beklentiye rağmen, Fantom’un merkezi olmayan finans ekosistemine yönelik yatırımcı ilgisi henüz kayda değer bir canlanmaya tanık olmadı.

Fantom (FTM) Nedir? Ne İşe Yarar?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir