Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$56.905
% 6.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 56.905
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Trezor Sahte Ön Satış İle İlgili Açıklama Yaptı

Trezor kripto donanım cüzdanlarını tasarlayan ve pazarlayan şirket SatoshiLabs, resmi X hesabında sahte ön satış token duyurularının yayınlanmasına yol açan bir olayla ilgili açıklama yayınladı.

Şirket, güvenlik ihlalinin bir SIM takası saldırısı değil, phishing saldırısı tarafından tetiklendiğini belirtti.

SatoshiLabs, iki faktörlü kimlik doğrulamada mobil cihaz kullanmadığını ve alternatif güvenlik önlemlerini tercih ettiğini vurguladı.

Bu önlemlere rağmen, saldırganlar, kullanıcıları zararlı bağlantılarla tanımlanamayan bir cüzdan adresine fon göndermeye yönlendiren yetkisiz ve yanıltıcı gönderiler de dahil olmak üzere bir dizi izinsiz gönderi paylaştılar.

Bağımsız blockchain dedektifi ZachXBT, Trezor’un şüpheli ihlalini 19 Mart X gönderisindeki 528.000 takipçisiyle paylaştı.

Donanım cüzdanı üreticisi Trezor’un resmi X hesabı, kullanıcıları sahte ön satış token tekliflerine yönlendiren bir dizi gönderi paylaştı.

SatoshiLabs, 19 Mart’ta X hesabına izinsiz giriş tespit ettiğini ve bunun karmaşık ve önceden planlanmış bir phishing saldırısı olabileceğini şüphelendiğini açıkladı.

SatoshiLabs, ihlali fark ettikten sonra aldatıcı gönderilerin hızlı bir şekilde tespit edilip kaldırıldığını ve bu sayede zararın sınırlı kaldığını belirtti.

Şirket, “Burada tüm ürünlerimizin güvenliğinin etkilenmediğini vurgulamak istiyoruz. Bu olay, Trezor donanım cüzdanlarının veya diğer ürünlerimizin güvenliğini hiçbir şekilde etkilememiştir.” açıklamasında bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir