Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.819
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.819
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Fantom (FTM) Nedir? Ne İşe Yarar?

fantom

Fantom (FTM), “akıllı şehirler için sinir sistemi” olacak bir akıllı sözleşme platformu oluşturmaya çalışan oldukça iddialı bir projedir.

Directed Acyclic Graph (DAG) teknolojisini kullanan bu proje, neredeyse sıfır maliyetle sonsuza yakın ölçeklenebilirlik ve anında işlem sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca güvenli, emniyetli akıllı sözleşme yürütme özelliğine sahip yüksek performanslı bir sanal makine üzerinde çalışıyorlar.

Ancak, bu kadar iddialı hedefleri gerçekten gerçekleştirebilirler mi?

Bu Fantom incelemesinde, size proje hakkında bilmeniz gereken her şeyi vereceğim. Ayrıca, FTM tokenlerinin uzun vadeli kullanım durumlarını ve benimsenme potansiyelini de analiz edeceğim.

Fantom (FTM) Nedir?

Fantom, akıllı şehirlere ve onu oluşturan tüm hizmetlere güç sağlamak için kullanılabilecek DAG tabanlı bir platform inşa eden dağıtılmış defter teknolojisi yığınıdır.

Ultra yüksek hızlı ve yüksek performanslı bir platform olarak Fantom, gelişmekte olan akıllı şehirler için BT altyapı omurgası olabileceğine inanıyor.
Saniyede 300.000 işlem gerçekleştirme hedefi ve birden fazla hizmet sağlayıcı arasında iletişim kurma becerisiyle Fantom, büyük miktarda veriyi güvenli bir şekilde depolamanın çözümü olduğuna inanıyor.

Bunu, akıllı şehir veri odaklı akıllı sözleşmeler ve dApp benimsenmesi için paydaşlar tarafından erişilebilir olarak başarmayı umuyor. Fantom ekibi, platformun kamu hizmetleri, akıllı ev sistemleri, sağlık hizmetleri, eğitim, trafik yönetimi, kaynak yönetimi ve çevresel sürdürülebilirlik projeleri dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerde kullanılmasını öngörüyor.

Fantom (FTM) Ekibi

Fantom’un arkasındaki ekip ilk günlerinden bu yana bazı değişiklikler geçirdi ve teknik ekip 12 platform geliştiricisinden oluşuyor. Ek olarak bir dizi yönetim personeli, topluluk s üyeleri, pazarlama üyeleri ve çeşitli bölgelerin yöneticileri bulunmaktadır.

Fantom’un kurucusu Dr. Ahn Byung Ik’tır. Kendisi bilgisayar bilimleri alanında doktora sahibidir ve aynı zamanda Kore Gıda Teknolojisi Derneği’nin başkanıdır. Dr. Ahn, Fortune dergisine katkıda bulunan yazardır ve Güney Kore’nin önde gelen iş medyasında  yazıları yayınlanmaktadır.

Daha önce Yelp’e benzeyen gıda teknolojisi platformu Sikin’in kurucusuydu. platform aylık 22 milyondan fazla sayfa görüntülemesine sahiptir ve mobil uygulaması 3,5 milyondan fazla kez indirilmiştir.

Ayrıca proje ile herhangi bir ilişkisi bulunmuyor ve LinkedIn profilinde bile proje ile geçmişteki herhangi bir bağlantısından söz edilmiyor.

Fantom’da CEO Michael Kong, akıllı sözleşme geliştiricisi olarak blockchain alanında birkaç yıllık deneyime sahip. Kendisi aynı zamanda Baş Bilgi Sorumlusu olarak da görevine devam etmektedir. Fantom’a katılmadan önce, blockchain inkübatörü Block8’in Baş Teknoloji Sorumlusu idi. Ayrıca Solidity ayrıştırıcılarından birini ve akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıkları için ilk dedektörlerden birini inşa etti.

Fantom’da ayrıca, Yearn Finance’in geliştiricisi olarak tanınan DeFi mimarı Andre Cronje de dikkat çekiyor.

Fantom

Neden Fantom?

  • Hız
  • Güvenlik ve
  • ölçeklenebilirlik.

Hız:

Güvenlik:

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir