Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.675
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.675
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Curve Finance, Hack’ten Sonra Kullanıcılara Geri Ödeme Yapacak

Curve

Geçtiğimiz günlerde merkeziyetsiz finans platformu Curve Finance çok ağır saldırıya maruz kaldı. Coin Mühendisi’nin yaptığı araştırmaya göre yaklaşık 62 Milyon $ çalındı. Proje kurucusu  Michael Egerov elinde bulunan Crv tokenlerini platformu dengelemek ve diğer defi borsalarına olan borcunu kapatmaya çalıştı. Şimdi ise proje ekibi zarar gören kullanıcılara geri ödeme yapacağı hakkında bir açıklama yaptı.

Curve, X hesabından yaptığı gönderiye göre, devam eden soruşturmalar ilerleme sağlıyor ve fonların %79’un başarıyla kurtarıldı. Platform ayrıca, etkilenen her kullanıcıyı geri ödemeler için değerlendireceğini söyledi.

Bu değerlendirme, kaynakların adil dağılımını sağlamayı amaçlamaktadır. 30 Temmuz’daki olay Curve’ün Vyper derleyicisinin sürüm geçmişindeki güvenlik açıklarından yararlanan hackerları içeriyordu.

Saldırının arkasındaki kişi, saldırısını Vyper derleyicisinin 0.2.15 ile 0.3.0 sürümüne yöneltti. Alandaki uzmanlar Alandaki uzmanlar, güvenlik açıklarını belirlemek için önemli ölçüde beceri ve önemli kaynaklar gerektiriyordu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Curve Kullanıcıları Endişeli

Viper’a katkıda bulunanlardan biri, saldırının muhtemelen haftalar önce planlandığını söyledi. Çalınan havuzlar arasında CRV, alEth, msEth ve pEth/ETH pariteleri vardı. Ayrıca, Arbitrum’daki üçlü kripto havuzunun da saldırıya uğrayabileceğine dair artan bir endişe var.

Saldırı tüm defi ekosistemini etkiledi ve kullanıcılar önceki yazılım yinelemelerindeki güvenlik açıklarını belirlemek için uygun teşviklerinin olmaması akılları karıştırdı. Fakat ekip geçtiğimiz gün hacker’a %10 hata ödülü verilerek fonları iade etmeye başlandığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir