Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.049
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.049
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Hacker, Curve Finance’in 5.4 Milyon Dolarlık Fonunu Kurtardı!

Curve Finance’e yapılan büyük hack saldırısı ile dün kripto piyasası derinden etkilendi.

C0ffeebabe.eth’ adlı iyi niyetli hacker, çalınan 5.4 milyon doları protokole geri ödedi. Hacker, kötü niyetli bir hackerin önüne geçerek tüm fonların kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

Hacker merkeziyetsiz finansta madencilerin kazanacağı muhtemel geliri sağlayan MEV’leri ayarlayan botları kullanarak hack’lenmeye yakın fonları kurtardığını ifade etti.

‘C0ffeebabe.eth’ adlı MEV bot operatörü kötü niyetli hacker’dan önce davranarak 2879 adet Eth’nin kontrolünü sağlamaya başardı.

Dünya’nın en büyük merkeziyetsiz finans protokolü olan Curve Finance dün iki aşamalı hack saldırısı yaşamıştı. Yaşanan ilk saldırı havuzlarda ki hatadan dolayı 26 milyon dolar çalındı. İkinci saldırıda ise 7.1 milyon adet CRV token ($4.4 milyon) ile 7680 wrapped Eth ($14.37 milyon değerinde) çalındı. Fonlar Crv-Eth havuzundan çekilmişti.

İyi niyetli hacker, bu ikinci aşamada imdada yetişti ve hızlı davranarak protokolün fonlarını kurtarmayı başardı. Ayrıca hacker fonları geri gönderdiği zincir üstü verileride doğruladı.

İlginizi çekebilir

Curve Finance (CRV) Hacklendi! DeFi’lerde Neler Oluyor?

Kripto güvenlik firması Peckshield, yapılan hack saldırısı sonucunda Curve’nin toplam kaybının $52 milyon olduğunu söyledi. Kurtarılan fonlar ile beraber bu rakam $46.5 milyona kadar geriledi.

Yaşanan bu hack saldırısı sonucunda Curve Finance’te ki toplam kilitli varlıklarda azalış yaşandığı kaydedildi. Saldırı öncesi bu sayı $3.26 milyar iken saldırı sonrası $1.74 milyar seviyesine kadar geriledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir