Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.765
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.765
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance ,Dubai’de Lisans Almayı Başardı

binance,dubai,borsa,binance lisans

Binance,Dubai’de faaliyet gösterebilme hakkı kazanmak için gerekli olan tüm şartları yerine getirdi ve sonunda resmi lisans almayı başardı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Dubai’de faaliyet göstermek için geçtiğimiz yıl Eylül ayında alınan hazırlık lisansından bu yana gerekli tüm ön koşulları başarıyla yerine getirdiğini ve bugün erken saatlerde faaliyet gösterme lisansını kazandığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl, Binance Dubai, Minimal Olarak Uygun Ürün (MVP) lisansını Sanal Varlıklar Düzenleyici Otoritesi (VARA) tarafından alarak önemli bir adım atmıştı. Bu MVP lisansı sayesinde şirket, yerel müşterilerin fonlarını yerel olarak tutma, kripto para borsası işletme ve ödeme ile saklama hizmetleri sunma gibi faaliyetler için yerel bir banka hesabı açma izni elde etmişti.

Binance şöyle açıkladı;

“2022’de verilen Geçici Lisans’tan, Operasyonel MVP Lisansına geçiş, Dubai’deki uygun kullanıcıların artık VARA tarafından belirlenen standartlara uygun şekilde yasal hizmetlere erişebileceği anlamına gelir ve bunlar arasında sanal varlıkları güvenli bir şekilde fiat para birimine çevirme özelliği de bulunur.”


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Dubai, dört aşamalı bir lisans sürecine sahiptir ve Binance şu anda bu sürecin üç aşamasını başarıyla tamamlamış durumda. Şimdi ise tam pazar ürünü (FMP) lisansı için tüm gerekli kurallara uygunluk göstermesi bekleniyor.

Binance’in Dubai’deki düzenleyici süreci, sadece BAE’de değil, aynı zamanda küresel sanal varlık hizmetlerinin evriminde de önemli bir çığır açıyor. VARA’nın Binance’e Operasyonel MVP Lisansı vermesi, düzenlemeye tabi, güvenli ve müşteri odaklı sanal varlık hizmetlerinin geleceğine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.

Binance borsasının bu son lisans alımındaki başarısı, düzenleyicilerle yakın işbirliği ve kararlılık sergilemesinin bir kanıtıdır. Hızla gelişen finansal teknoloji ortamında olumlu bir işbirliği örneği olarak diğer şirketlere ilham kaynağı oluşturuyor.


Sonraki Hedef Japonya

Binance’in Dubai’de kazandığı lisans, şu anda Japonya’ya yeniden giriş çabaları ile Almanya, Avusturya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde karşılaştığı engellerle denk gelmektedir. Ayrıca, Binance’in ABD kolu da düzenleyiciler tarafından kayıtsız bir borsa işletmekle suçlanmıştır.

Binance , 24 Temmuz’da Ağustos ayında Japonya’da kripto para borsasını başlatacağını duyurdu. Bu girişim öncesinde, Binance daha önce Kasım 2022’de Japonya merkezli ve JFSA (Japan Financial Services Agency) tescilli kripto para borsası olan Sakura Exchange BitCoin’i satın almıştı.


Dikkatinizi Çekebilir:SEC, Coinbase’e Altcoin’leri Durdurma Çağrısı Yaptı!!


 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir