Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.316
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.316
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC, Coinbase’e Altcoin’leri Durdurma Çağrısı Yaptı!!

sec,coinbase,altcoin,bitcoin

SEC, Coinbase’e Bitcoin haricindeki tüm kripto para birimlerinin ticaretini durdurması gerektiğini söyledi.

Financial Times ile yapılan görüşmede Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dava öncesi talebi üzerine borsadan bitcoin (BTC) dışındaki tüm kripto para işlemlerini durdurmasını istediğini anlattı.

6 Haziran tarihinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase borsasına federal menkul kıymetler yasasını ihlal etmekle suçlayarak dava açmıştı. Komisyon, Coinbase’in işlemlerinde kayıtsız menkul kıymetler kullandığını iddia ediyordu. Coinbase ise bu iddiaları reddederek, SEC’in eyleminin hukuki bir dayanaktan yoksun ve keyfi olduğunu savundu. Coinbase ve SEC, halen mücadeleye devam etmekteler. Dava dosyasında menkul kıymet olarak nitelendirilen Ripple (XRP) token’ı, yargıcın token’ın bir menkul kıymet olmadığına dair karar vermesiyle, küçük çaplı da olsa bir zafer kazanılmıştı.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Financial Times ile yapılan görüşmede, Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong şunları dile getirdi: “Bize gelip bitcoin dışındaki varlıkların menkul kıymet olduğunu düşündüklerini söylediler. Biz de bu sonuca nasıl vardıklarını sorduk çünkü ortada bizi ilgilendiren bir yasa yoktu. Onlar da bunu bize açıklamayacaklarını ve bitcoin dışındaki varlıkları listelemekten vazgeçmemiz gerektiğini belirttiler.” Armstrong, SEC’in bu önerisinin borsaya mahkemeye gitmekten başka seçenek bırakmadığını ifade etti.

SEC ise Financial Times’a böyle bir resmi talepte bulunmadıklarını söyledi.

Finansal Times raporuna göre, bir soruşturma sürecinde, çalışanlar menkul kıymetler yasaları kapsamında Komisyon için soru işaretleri yaratabilecek davranışlar hakkında kendi görüşlerini paylaşabilirler.

SEC Başkanı Gary Gensler daha önce bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerinin menkul kıymet olduğunu öne sürmüştü. Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un ifadeleri, SEC’in Coinbase’e dava açmadan önce ikinci en büyük kripto para birimi olan ether’i bir menkul kıymet olarak gördüğünü ima etmektedir. Ancak komisyon üyeleri arasında da fikir ayrılıkları yaşanıyor ve kişilerin görüşlerinin otomatik olarak komisyonun görüşü olduğu düşünülmemelidir.


İlginizi Çekebilir:Telegram Botları 240 Milyon Doları Aştı: Yeni Akım Mı Geliyor?


 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir