Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.051
% 1.74
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.051
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Telegram Botları 240 Milyon Doları Aştı: Yeni Akım Mı Geliyor?

telegram bot,trading bot,hype,

Telegram ,yeni trading bot akımı ile yatırımcıların göz bebeği haline geldi.

Yeni hype(akım) haline gelen ve çoğunlukla kimliği belirsiz kişiler tarafından geliştirilen  trading botları grubu ortaya çıktı ve merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında işlem yapmak isteyen yatırımcılar arasında popülerlik kazandı. Telegram botu token’larının fiyatlarındaki artış, bu trading botlarının popülaritesini daha da artırdı. CoinGecko’nun istatistiklerine göre, otomatik yazılım programlarıyla ilişkili token’ların piyasa değeri, yalnızca bir hafta içinde 241 milyon doları aşarak önemli bir artış yaşadı.


Trading Botları DeFi Alanına Yöneliyor

Kripto para piyasasının toparlanmasıyla birlikte, birçok kripto para trader’ı trading stratejilerini geliştirmeye odaklanıyor. Alım satım botları, yatırımcıların merkezi borsalara kıyasla daha geniş bir token yelpazesine erişmelerini ve merkeziyetsiz borsalar olarak da bilinen DEX’leri rahatça kullanabilmelerini sağlıyor.

Zincirler arası likidite yönlendirme firması Li.Fi’ın CEO’su Philipp Zentner, Bloomberg’a yaptığı açıklamada, “Telegram trading botları genellikle düşük piyasa değerine sahip coin’ler, meme coin’ler ve düşük hacimli kripto paralar üzerinde yoğunlaşıyor,” dedi.

Zentner’a göre, bu varlıkların önemli ölçüde dikkat çekmesi, likidite ve fiyat eşitsizlikleri gibi faktörlere bağlı olarak önemli kazanç fırsatları sunuyor. Kripto paralar arasında büyük fiyat farkları ve dalgalanmalar, yatırımcıların bu tür altcoin’lerde kar elde etme potansiyeline ilgi göstermelerine neden oluyor.

Bu tür gelişmeler, küçük yatırımcıların da kripto piyasasına katılımını artırıyor ve daha geniş bir yatırım fırsatları yelpazesi sunuyor. Ancak yine de belirtilmelidir ki, kripto para piyasası hala risklidir ve yatırımcılar yatırım yapmadan önce iyi bir araştırma yapmalı ve risklerini değerlendirmelidir. Yüksek kazanç potansiyeli her zaman yüksek riskle birlikte gelir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Unibot: Telegram DeFi Alım Satımları Kolaylaştırıyor

Yeni geliştirilen sohbet robotları arasında, anonim kişiler tarafından tasarlanan ve özellikle Telegram platformunda popülerlik kazanan Unibot dikkat çekiyor. Kullanıcılar, Unibot ile yaptıkları görüşmelerde DeFi (Merkeziyetsiz Finans) alanında kripto alım satımlarını bir arkadaşlarına kısa mesaj gönderir gibi kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar.

Dune Analytics kullanıcısı whale_hunter tarafından derlenen verilere göre, Unibot kısa süre içinde 6 binden fazla benzersiz kullanıcıya ulaştı ve iki ay içinde toplam 3,715 Ether (yaklaşık 7 milyon dolar) değerinde gelir elde etti.

Bu hızlı büyüme, DeFi sektörü ile keskin bir tezat oluşturuyor. DeFiLlama verilerine göre, DeFi sektörüne gönderilen kripto paraların toplam değeri yaklaşık bir yıldır 40 milyar ila 50 milyar dolar aralığında seyrediyor. DeFi sektörü, TerraUSD gibi algoritmik bir sabit coin’in çöküşü ve FTX borsasının iflası gibi bazı skandallarla mücadele etmek zorunda kaldı.

Kripto alım satım platformu WOO Network’ün ekosistemden sorumlu başkan yardımcısı Ben Yorke, “Bu trading araçlarındaki büyüme, 2021 yılında gördüğümüz ‘DeFi Yazı’ olarak bilinen büyümeyle benzerlikler gösteriyor,” şeklinde açıklamada bulundu.


Dikkatinizi Çekebilir:Ukrayna 225 Milyon Dolarlık Kripto Bağışı Topladı


 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir