Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.584
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.584
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

CFTC, 54 Milyon Dolarlık Karar Verdi

CFTC

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), kripto dolandırıcılığı kapsamında trader aleyhine 54 milyon dolarlık temerrüt kararı verdi. Kararın sonucuna ek olarak, davalının CFTC tarafından düzenlenen piyasalarda herhangi bir ticari faaliyette bulunması yasaklandı. 

Tarihler 28 haziranı gösterdiğinde, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi Yargıcı Naomi Reice Buchwald‘ın Ohio’da ikamet eden Michael Ackerman‘a karşı kalıcı bir tedbir kararı verdiğini duyurdu.

Davalının CFTC tarafından düzenlenen piyasalarda herhangi bir alım satım faaliyeti yapması yasaklandı. Ayrıca, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC)’na da kaydolması yasaklandı.

Dava Sonuçlandı!

Yukarıdaki yasaklara ek olarak davalının sahte dijital varlık ticareti planından zarar gören mağdurlara 27 milyon dolar tazminat ödemesi zorunlu kılındı. Ayrıca Ackerman’a 27 milyon dolarlık sivil para cezası kesildi.

Ackerman, sahte bahanelerle kişi ve kuruluşlardan fon talep eden sahte bir plan yürütmekle suçlanıyor. Alınan fonları amaçları doğrultusunda kullanmak yerine, fonların birçoğunu kişisel kullanımı için ya da sahte ticaret planını sürmek için zimmetine geçirdiği iddia ediyor.

Ağustos 2017’den Aralık 2019 tarihine kadar 150’den fazla kişi ve kuruluşun Ackerman’a toplamda en az 33 milyon dolar emanet ettiği bildirildi. Yatırılan fonddan yalnızca 10 milyon dolardan azı ticaret için kullanılırken, geri kalanı kişisel kullanım ve aldatıcı operasyonu uzatmak için kullanılmış. 

CFTC Komisyon Üyesi Christy Goldsmith Romero, 2023 yılında gerçekleşen bir etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, kripto para birimi anonimliğinin azaltılmasının, dijital varlıklarla ilişkili risklerin azaltılmasında önemli bir adım olabileceğine dikkat çekti. Romero, kripto para birimlerinin yasadışı finansal faaliyetler için cazip hale gelmesinin, hükümetlerin ve sektörün bir araya gelerek bu konuda ortak çalışma yürütmesinin önemini vurguladı.

Dijital varlıkların risklerini yönetmenin piyasa bütünlüğünü, ulusal güvenliği ve finansal istikrarı korumak için çok önemli olduğunu vurguladı. Romero, karıştırıcıların ve anonimliği artıran teknolojinin kullanımı önemli potansiyel riskler getirdiğinden, kripto para piyasasındaki yasadışı finans risklerini en aza indirmek için kimlik doğrulama zorluğunun üstesinden gelme ihtiyacından özellikle bahsetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version