Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.673
% 4.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.673
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Terraform Labs Davası Stablecoinler İçin Tehdit Oluşturuyor

Terraform Labs

SEC’nin Terraform Labs ve kurucu ortağı Do Kwon’a karşı açtığı dava, bir avukata göre, diğer sabit coinleri hedef almak için bir “yol haritası” olabilir.

Delphi Labs yatırım firmasının genel danışmanı Gabriel Shapiro, SEC’in iddialarının normalden daha kapsamlı olduğunu ve stabilcoin ihraççılarına karşı gelecekte nasıl davalar açabileceğine dair bir yol haritası sağlayabileceğini söyledi.

SEC, Terraform Labs bünyesindeki USTC stabilcoin’inin bir menkul kıymet olduğunu kabul etti ve ayrıca Terraform Labs’ın Mirror Protocol’ü başlatarak ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini savunmakta. Terra bağlantılı tokenlar Mayıs 2022’de çöktü ve bu çöküş diğer sabit coinlerin de hedef alınabileceği endişelerine neden oldu.

Düzenleyici kurum, Terraform Labs’ın Mirror Protocol (MIR) tokenı aracılığıyla bu menkul kıymete dayalı takası gerçekleştirdiğini iddia etti. Shapiro, SEC tarafından açılan kripto para ile ilgili davalarda bunun bir “ilk” olduğuna inanmakta.

Shapiro, SEC’in wLUNA’nın bir menkul kıymet için “makbuz” teşkil ettiği iddiasının da bir başka “ilk” olduğunu belirtti.

Terra davası, sabit coinler ve diğer kripto varlıkların düzenlenmesi konusunda bir dönüm noktası olabilme potansiyeli var. Düzenleyiciler, kripto ekosisteminin güvenli ve şeffaf olmasını sağlamak için daha sıkı bir düzenleme getirebilirler.

Bu durum, kripto para birimlerine yatırım yapmak isteyenler için riski azaltma ve sektöre daha fazla kurumsal yatırımcı çekebilme ihtimali bulunmakta. Ancak, aynı zamanda kripto para birimlerinin yenilikçi ve özgürleştirici doğasını da kısıtlama ihtimali var.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version